“Це наша робота, ми давали присягу”: як працюють рятувальники у прифронтовому Гуляйполі

clock
23.04.2024 10:18

Щоденні вибухи, знищена цивільна та критична інфраструктура, відсутність води, світла та газу – все це про прифронтове Гуляйполе. Попри це, у місті продовжують жити люди, які в один момент втратили все.

Допомагають у цих умовах жителям місцеві рятувальники, які не лише працюють, ліквідовуючи наслідки ворожих атак, але й доставляють воду, хліб та іншу гуманітарну допомогу.

Про це йдеться у матеріалі журналістів Bihus.Info.

“А де людям це зараз брати, у нас нічого не працює – ні магазини, нічого. Немає світла газу, електрики. Тому люди змушені звертатися до нас, а ми вже допомагаємо”, – розповідає Владислав – один з рятувальників Гуляйпільської частини ДСНС у Запорізькій області.

“Майже жодного будинку у нашому районі немає жилого. Самі ми у підвали ховаємося”, – каже Олена, мешканка Гуляйполя.

“Рятувальна служба у нас на першому місці. Вони завжди по першому дзвінку приїжджають, питають про наші потреби. Дай їм Бог здоров’я – хлопцям та дівчатам цим. Ви ж бачите, як живе Гуляйполе, ми весь час у підвалі. Нам би і хотілося жити у квартирах, утім там все розбите, холодно, немає води, а тут у нас безпечно”, – розповідає Августина, мешканка Гуляйполя.

Жінка зізнається, вже два роки вимушена жити у підвалі, бо її власну квартиру знищено ворожими обстрілами.

Місто знаходиться під щоденними обстрілами, нерідко окупанти обстрілюють навіть медичні заклади.

“І біля лікарні прилітало, і не раз. В останнє – це був КАБ, тоді загинув працівник”, – каже місцевий рятувальник Владислав.

“З початку ми почули попередження про повітряну небезпеку. Ми були в укритті та почули гучний вибух. І буквально через хвилину ми почали отримувати виклики, про те, що під завалами є люди, які потребують допомоги. Там були загиблі і поранені. Нерідко ворог повторно атакує місто, тому ми постійно працюємо ризикуючи власним життям. Ворог обстрілює з усіх видів озброєння – це і артилерія, РСЗВ та керовані авіабомби. Все, що у них є – все сюди і летить”, – розповів керівник Гуляйпільської рятувальної частини ДСНС України у Запорізькій області Роман Дерев’янко.

Більше – дивіться за посиланням.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали