Контраст
Шрифт

Підрозділи МВС виконали завдання під час великодніх та травневих свят

clock
12.05.2021 11:54

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий сьогодні, 12 травня, під час селекторної наради. 

«Особовий склад вправся зі своїм завданням та провів чудову роботу. Всі підрозділи системи МВС виконали роботу з безпеки громадян, серйозних порушень правопорядку зафіксовано не було. Я вдячний усім нашим працівникам», - сказав Сергій Яровий.

Перший заступник міністра внутрішніх справ зауважив, що у ніч з 1 на 2 травня відбулося богуслужіння в 13 975 храмах з нагоди Великодня. Загальна кількість вірян, які взяли участь - понад 1 млн. 327 тисяч осіб. Публічну безпеку забезпечувало 30,2 тисяч правоохоронців. 

«Що стосується 7-ї річниці трагічних подій в Одесі, то публічну безпеку забезпечували 2,5 тисячі правоохоронців. Крім того, залучалися 600 поліцейських та 500 гвардійців з інших регіонів», - сказав він. 

Сергій Яровий також повідомив, що у День пам’яті та примирення відбулося 435 заходів, в яких взяло участь понад 14 тисяч осіб. У день перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відбулося 729 заходів, участь взяли 62,2 тисячі осіб, безпеку забезпечували понад 12,5 тисяч правоохоронців.

Глава Нацполіції Ігор Клименко подякував особовому складу за ефективну роботу під час травневих свят.

«Всі правоохоронці, які брали участь в забезпеченні публічної безпеки 1-2 травня та 8-9 травня, дійсно впоралися зі своєю роботою. В той час, коли все населення відпочивало, працівники поліції  з колегами з Нацгвардії, ДСНС та Держприкордонслужби захищали спокій громадян», - сказав він. 

Голова Нацполіції зазначив, що у період травневих заходів та свят поліцейські зафіксували кілька подій, пов’язаних із використанням забороненої символіки:

«Хочу подякувати поліцейським, зокрема Одеси, Закарпаття, Львівської, Запорізької, Луганської областей, які вчасно зреагували та чудово спрацювали. Не дали «розгулятися» порушникам та підбурити ситуацію. Особовий склад діяв дуже чітко, не дозволив ситуації вийти з-під контролю і цим людям, які намагалися створити провокацію, цю «картинку» для наших ворогів, погасили. Взагалі тільки за 9 травня ми склали 22 адмінпротоколи та розпочали 17 кримінальних проваджень за поширення забороненої символіки комуністичного та нацистського режимів. Національна поліція впоралася з поставленими завданнями. Готуємося до літнього курортного сезону».

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія Новицького

Схожі матеріали
Діяльність