Контраст
Шрифт

Нацгвардія взяла під охорону підприємство по виробництву зброї та боєприпасів

clock
21.10.2021 10:51

Нацгвардія взяла під охорону провідне державне підприємство «Форт», яке виготовляє зброю та боєприпаси. Для здійснення оборони казенного науково–виробничого об’єднання «ФОРТ» МВС України у військовій частині 3008 створили навіть новий підрозділ. Сьогодні його варта вперше заступила на бойову службу.   

На плацу військової частини 3008 відбулися урочистості з нагоди відкриття нового підрозділу – спеціальна комендатура. Його сформували для військової охорони казенного науково-виробничого об’єднання «ФОРТ» МВС України.

В урочистих заходах взяли участь начальник Західного територіального управління Національної гвардії України генерал-лейтенант Олександр Набок, начальник управління з охорони важливих державних об’єктів департаменту служби Головного управління Національної гвардії України полковник Віктор Грабчак, а також виконуючий обов’язки директора казенного науково-виробничого об’єднання «ФОРТ» МВС України Леонід Лісовський.

«Сьогодні перед нами стоїть надзвичайно важливе завдання – прийняття під охорону казенного наукового-виробничого об’єднання «ФОРТ» МВС України. Вперше за роки незалежної України ми беремо новий режимний об’єкт під охорону. Тут виробляється зброя, налагоджена лінія виготовлення боєприпасів і тому дуже важливо, щоб завод був під пильною охороною. Тепер підприємство буде охоронятись Національною гвардією України. Для нас – це надзвичайно велика відповідальність», – звернувся до гвардійців, під час урочистостей, начальник Західного територіального управління Національної гвардії України генерал-лейтенант Олександр Набок.
Варті, яка вперше заступає на бойову службу, командування вручили пам’ятки.

Відсьогодні військова варта приступила до виконання охорони та оборони режимного об’єкта. Тепер казенне науково-виробниче об’єднання «ФОРТ» МВС України поповнило список особливо важливих державних об’єктів, які охороняє Національна гвардія України.

Довідка:

Казенне науково-виробниче об’єднання «Форт» МВС України – сучасне підприємство ВПК України, що займається розробкою і виробництвом стрілецької зброї, боєприпасів і спецзасобів. Основна мета діяльності підприємства – задоволення потреб національних збройних сил, зниження їх залежності від закордонних виробників, а також вихід на міжнародний ринок озброєнь в якості повноцінного учасника. На сьогоднішній день на його виробничих потужностях налагоджений ліцензійний випуск кількох видів стрілецької зброї, приймаються активні заходи, спрямовані на створення інфраструктури для розробки і виробництва боєприпасів в промислових масштабах.

КНВО «Форт» МВС України оснащене сучасним високотехнологічним обладнанням. Наявність власного конструкторського бюро забезпечує можливість проведення науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт по впровадженню новітніх технологій. Для здійснення повного циклу випробувань продукції створено відділ випробувань, який дозволяє оцінювати балістичні характеристики продукції та її стійкість до зовнішнього впливу. 

Пресслужба НГУ

Схожі матеріали
Діяльність