На Донеччині рятувальники відпрацювали заходи щодо гасіння пожежі нескошених зернових культур

clock
05.08.2021 09:58

Жнива – це гаряча пора не лише для аграріїв, але й для рятувальників. Адже саме під час зернозбиральної кампанії значно збільшується кількість займань та загорянь на сільгоспугіддях. Варто зазначити, що нищівний вогонь знищує не лише стерню, що залишилася після уборки поля, але й власне врожай. Подібні пожежі призводять до значних матеріальних збитків.

Для того, щоб завжди бути готовими протистояти вогняній стихії у боротьбі за врожай, рятувальники Донеччини постійно проводять навчання та тренування. Так, 04 серпня на одному з сільгоспугідь під Маріуполем пройшли спільні тактико-спеціальні навчання рятувальників та аграріїв. За легендою, на одному з полів зростання зернових культур спалахнула пожежа. Внаслідок несправності іскрогасника у комбайні виникло загоряння пшеничного поля та самого комбайна. На місце події негайно виїхали вогнеборці Маріупольського району. Бійці ДСНС доклали максимум зусиль, аби оперативно ліквідувати умовну пожежу та не допустити подальшого розповсюдження вогню. Вже за лічені хвилини рятувальникам вдалося ліквідувати займання.

Подібні навчання є дуже корисними. Адже пожежі на полях є дуже небезпечними та непередбачуваними. Для того, щоб не допустити розповсюдженню вогню, необхідно діяти оперативно та рішуче. Загалом, навчання пройшли добре.

Рятувальники Донеччини звертають увагу громадян на те, що здебільшого причиною масштабних пожеж на сільгоспугіддях стає необережне поводження з вогнем. Надзвичайники закликають населення бути обачним та не допускати подібних пожеж.

Схожі матеріали