«У 2016 році Нацполіція видворила з України 14 «злодіїв у законі»», - Вадим Троян

clock
26.12.2016 16:16

Усі вони прибули до країни з метою дестабілізувати ситуацію на вулицях і отримати контроль над різними сегментами кримінального світу. Сумарний термін відбутого покарання за ґратами видвореними«злодіями у законі» – понад 120 років. Про це т.в.о. Голови Національної поліції України повідомив сьогодні, 26 грудня.

За словами Вадима Трояна, «злодії в законі» прибули до України з метою дестабілізувати ситуацію на вулицях і отримати контроль над різними сегментами кримінального світу. Всі вони є «коронованими» в Росії і підконтрольні російським «злодіям у законі», якими безпосередньо керує ФСБ.

«Уже довгий час російська організована злочинність займає перше місце в світі, випередивши за небезпечністю й жорстокістю італійську та мексиканську мафію. Тому боротьба зі «злодіями в законі» – це не внутрішня проблема України, це проблема всього світу», – підкреслив Вадим Троян.

Він зазначив, що під егідою Генерального секретаріату Інтерполу функціонує проект «Міленіум». Він покликаний припиняти діяльність транснаціональної євразійської організованої злочинності, зокрема «злодіїв у законі», які займають найвище становище в злочинній ієрархії.

За словами т.в.о. Голови Національної поліції України, злочинні співтовариства з російським «корінням» активно прагнуть поширити свій вплив за кордон і налагодити транснаціональні зв'язки. Всі вони здійснюють спроби розширення економічної основи і прагнуть збільшити частку легальної економічної діяльності. У той же час їх лідери намагаються дистанціюватися від злочинного середовища і увійти до органів державної влади.

«Злодії в законі» об'єднують навколо себе кримінальні групи і осіб з кримінальним минулим, щоб здійснювати злочини на окремих територіях, починаючи від кишенькових крадіжок і закінчуючи рейдерськими атаками на великі підприємства. Видворивши цих 14 осіб, ми не дали їм можливість створювати тут банди, а також перекрили зовнішній контроль з боку агресора», – наголосив Вадим Троян.

Він також назвав шляхи вирішення цієї проблеми, назвавши одним із кроків – прийняття так званого «закону про «злодіїв у законі». Крім того, як один з кроків можна розглядати введення кримінальної відповідальності за незаконний перетин кордону, адже зараз «злодії в законі» можуть неодноразово перетинати кордон, отримуючи лише штраф.

«Ми будемо продовжувати цю роботу, адже «злодіям у законі» немає місця на нашій землі. Дякую за роботи усій нашій команді», – зазначив Вадим Троян.

Нагадаємо, нещодавно київські оперативники видворили з України «злодія в законі» Тенгіза Черая, відомого у кримінальних колах як «Тенго Гальський».

Департамент комунікації Національної поліції України

Схожі матеріали