За час АТО на сході України загинуло 69 прикордонників (ФОТО)

clock
06.10.2017 11:17

Про це сьогодні, 6 жовтня, повідомив перший заступник Голови Державної прикордонної служби Василь Серватюк під час зустрічі з прикордонниками, які отримали поранення під час виконання завдань в районі проведення АТО.

«Війна забрала життя 69 охоронців кордону. 428 прикордонників отримали поранення, внаслідок яких 35 охоронців кордону втратили або частково втратили працездатність. Ще 5 військовослужбовців зникли безвісти», - сказав Василь Серватюк.

 

Участь у заході взяли майже 30 захисників, які мужньо протистояли російським найманцям і були поранені, в тому числі і ті, хто отримав інвалідність.

«Сьогодні в цій залі зібралися наші бойові побратими, які не словом а ділом знають що таке захищати Батьківщину. Я вдячний усім хто знайшов час і відгукнувся на наше запрошення», – сказав під час виступу перший заступник Голови Держприкордонслужби.

Він додав, що хлопці, як і інші справжні патріоти одні з перших постали на захист Батьківщини, дали відсіч агресору і стримали його просування вглиб території України.

Прикордонники, які отримали поранення, були відзначені Відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції».

Загалом, з початком антитерористичної операції Відзнаки Президента отримали більше 250 прикордонників.

 

Департамент комуніккації МВС України 

Схожі матеріали