З початку року на водоймах країни загинуло 39 людей (ФОТО)

clock
02.03.2017 07:20

Останнім часом на території України спостерігається підвищення температурних показників. Таким чином на водоймах країни активно відбувається руйнування льодового покриву. Крига в цей час є надто крихкою та вкрай небезпечною. Проте незважаючи на це любителі риболовлі продовжують масово виходити на озера та річки, навіть не усвідомлюючи, що достатньо лише одного кроку, щоб опинитися у воді.

Від початку зими на водоймах країни вже загинуло 39 людей, з яких 5 дітей. При цьому врятовано 145 людей, у тому числі 28 дітей.

Щоб запобігти виникненню нещасних випадків на водоймах, рятувальники ДСНС продовжують проводити активну інформаційно-роз'яснювальну роботу. Фахівці Служби порятунку відвідують місця, де зазвичай збирається найбільша кількість людей та нагадують їм про небезпеку перебування на тонкій кризі.

Головна мета таких заходів – застереження рибалок від виходу на тонку кригу, адже жоден улов не коштує людського життя.

ДСНС України звертається до громадян з наполегливим проханням не виходити на тонку кригу, адже необдумана поведінка може загрожувати вашому життю. Розкажіть дітям, що лід на водоймах надто крихкий і достатньо лише одного кроку аби опинитися у воді. Бережіть своє життя і в разі нещасного випадку негайно телефонуйте за номером «101».

За матеріалами прес-служби ДСНС України

Схожі матеріали