Юрій Аллеров: «Ми вистояли і дали опір російській агресії. Цей досвід має велику цінність» (ФОТО)

clock
14.07.2016 12:41

Про це командувач Національної гвардії України заявив сьогодні, 14 липня, на брифінгу  за участю військових аташе та керівників Представництва НАТО в Україні.

Основною темою заходу стала імплементація передового досвіду країн-членів НАТО в процес розвитку Нацгвардії. Зміни будуть стосуватися систем управління, логістики, організації зв’язку, навчання та підготовки особового складу.

Для реформування зазначених напрямків в Головному управлінні НГУ створено робочу групу з відпрацювання питань щодо реорганізації Національної гвардії України за стандартами НАТО. Окрім українських фахівців, до неї увійшли  радники, які мають досвід роботи в сфері воєнної політики блоку НАТО.

«Ми вивчаємо досвід США, підготовку жандармів Франції, у нас є непогані напрацювання з жандармерією Румунії, карабінерами Італії. Жандармерія Турції нам протягує руку допомоги», – зазначив Юрій Аллеров.

Практична складова реформування, зокрема, втілилась у створенні зразків командно-штабних машин та комплексної інформаційно-телекомунікаційної апаратної станції. Також на початку червня медичний центр Національної гвардії України «Нові Санжари» отримав нове реабілітаційне обладнання. Воно було презентоване представниками офісу Агенції НАТО з підтримки та постачання (NSPA).

«Ми сьогодні знаходимося в світі, який небезпечно існує в загрозах тероризму. Ці симбіозні війни, які зараз існують, поновили загрози і виклики кожній країні. Тільки в єдності ми можемо зрозуміти, як сумісними зусиллями дати цьому відсіч», – наголосив командувач Нацгвардії.

Принципово було змінено підхід до організації індивідуальної підготовки особового складу НГУ. Враховуючи досвід, отриманий під час участі у міжнародних проектах, наразі введено інструкторів, за якими закріплено певний напрямок підготовки – вогнева, тактична, військово-інженерна, військово-медична, топографічна, тощо.

Для подальшого стратегічного планування та сумісності з військовими структурами НАТО в Головному управлінні НГУ створено відповідний підрозділ. Він буде розробляти комплексні заходи для подальшого втілення стандартів НАТО в сектор безпеки та оборони, визначений для Національної гвардії. При цьому обмін досвідом може стати цінним для всіх сторін, задіяних у процесі співпраці.

«Спілкуючись з представниками інших країн, ми можемо надати свій досвід бойових дій. Я думаю, що жодна країна в світі ще не відчула в такому ракурсі агресію Росії на своїй землі. А ми вже вистояли і даємо опір», - наголосив Юрій Аллеров.

Департамент комунікації МВС України

за матеріалами прес-служби НГУ

Фото Андрія Новицького

Схожі матеріали