Юрій Аллеров: «Генерал Кульчицький – приклад патріотизму, військової людини, яка стала на початку створення Нацгвардії» (ФОТО)

clock
06.07.2016 11:13

Командувач Нацгвардії Юрій Аллеров та секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов поклали квіти до пам'ятного хреста героїв, загиблих у 2014 під час збиття вертольоту МІ-8 поблизу Слов’янська.

Вшанування бійців було приурочене до другої річниці звільнення Слов’янська від російсько-терористичної окупації.

«Війна розпочалася у Слов’янську, якому кремлівська пропаганда приділяла багато уваги і з якого мали почати реалізовуватись програми «руського міра». Саме тому звільнити Слов’янськ було принципово», – сказав Олександр Турчинов.

Одним з перших, хто став на захист територіальної цілісності України був генерал Нацгвардії Сергій Кульчицький.

«Ця людина була батьком для солдат і для всіх, хто захищав Україну. Саме такі люди як генерал Кульчицький є прикладом для військовослужбовців як треба жити, як треба захищати країну»,– відзначив секретар РНБО України.

29 травня 2014 року вертоліт Мі-8 Національної гвардії України повертався з гори Карачун після розвантаження продуктів харчування та проведення ротації особового складу. Поблизу Слов’янська гелікоптер потрапив під обстріл та був збитий ворожим ПЗРК. Тоді загинули шість військовослужбовців Національної гвардії України: генерал-майор Сергій Кульчицький, полковник Сергій Бульдович, майор Віталій Курилович, капітан Сергій Кравченко, прапорщики Валентин Білошкурський і Віктор Ліпський.

«Наскільки ми пам’ятаємо, настільки ці люди живі в наших душах. Ми всі маємо не забувати уроки тої історії», – наголосив командувач Нацгвардії  Юрій Аллеров.

Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали