Контраст
Шрифт

Володимир Гройсман: «Рівень взаємодії між місцевою владою, рятувальниками, поліцією, нацгвардією та військовими в Авдіївці дуже високий» (ФОТО, ВІДЕО)

clock
03.02.2017 11:58

3 лютого в ДСНС України під головуванням прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана відбулося засідання державної комісії щодо ситуації в Авдіївці Донецької області. Участь у заході взяли віце-прем'єр-міністр-міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий, голова ДСНС Микола Чечоткін, а також представники центральних органів виконавчої влади, обласних державних адміністрацій, голови регіональних штабів з ТЕБ та НС.

«Рівень взаємодії між місцевою владою, рятувальниками, поліцією, військовими дуже високий. Я дякую кожному за цілодобовому роботу та всій Україні за прагнення допомогти мирним жителям. Гуманітарна допомога йде з усіх куточків держави. Зараз до Авдіївки з 11 областей направляються вантажівки з будівельними матеріалами. Головне на даний час — досягти режиму тиші для якнайшвидшого відновлення систем життєзабезпечення міста. Відсьогодні в Авдіївці працює вже дві школи - № 1 та № 7. І це вкрай важливо, адже батьки зможуть працювати і не залишати дітей вдома самих. Найважливіший фокус сьогодні— це жителі Авдіївки, люди похилого віку, діти і ми повинні спрямувати всі зусилля для надання допомоги громадянам”, - зазначив Володимир Гройсман.

За словами голови ДСНС Миколи Чечоткіна, вчора терористами було прицільно обстріляно житловий район міста та пункт життєзабезпечення. Внаслідок чого загинуло 3 особи, у тому числі рятувальник, поранено 8 осіб, із них один працівник ДСНС. Централізоване водопостачання мешканців міста здійснюється по графіку 2 рази на добу. Додатково організовано підвіз питної і технічної води. Газопостачання населення міста здійснюється цілодобово. Працює пункт життєзабезпечення, до якого лише за останню добу звернулося близько 4 тисяч осіб. Крім того, в готовності перебуває зведений загін ДСНС, який у разі необхідності може розгорнути ще 5 пунктів життєзабезпечення.

«Зранку 3 лютого піротехніки і ремонтні бригади перебувають біля сірої зони і готові приступити до робіт на лініях електропередач та в найкоротші терміни відновити електропостачання. На даний час пріоритетними завданнями для органів місцевої влади та ДСНС є підтримання функціонування системи теплопостачання міста, надання допомоги населенню, зокрема особам похилого віку та соціально незахищеним верствам, доставка гуманітарних вантажів, надання допомоги у відновленні зруйнованого і пошкодженого житла та об’єктів життєзабезпечення», - зазначив Микола Чечоткін.

Крім того, в цілодобовому режимі продовжує функціонувати “гаряча лінія” за номером 101, а також визначені контактні телефони Штабу з ліквідації надзвичайної ситуацій (095-215-10-03 та 062-36-315-44), за якими громадяни звертаються з питань евакуації та надання їм першочергової допомоги.

Прес-служба ДСНС України

Схожі матеріали
Діяльність