Водна поліція України отримала перший із запланованих дев'яти в цьому році нових патрульних катерів (ФОТО, ВІДЕО)

clock
26.10.2017 05:30

До кінця року «автопарк» буде поповнено на 9 абсолютно нових поліцейських патрульних катерів. Роботу першого такого плавзасобу вчора, 25 жовтня, перевірив Голова Національної поліції України Сергій Князєв.

В рамках розвитку та модернізації поліції на воді керівництвом Національної поліції України за підтримки керівництва МВС було прийнято рішення для закупівлі нових плавзасобів. Один із них був протестований сьогодні.

Очільник Нацполіції особисто перевірив, якими характеристиками володіє нова техніка та як вона зможе допомогти поліцейським боротися зі злочинами, які скоюються на воді.

У свою чергу начальник Управління організації діяльності підрозділів поліції на воді та повітряної підтримки Національної поліції України Сергій Науменко розповів, що такий плавзасіб комфортний для патрулювання у різну погоду. Він надійний, стійкий, розвиває швидкість до 45 вузлів (близько 80 км/год) та оснащений додатковими засобами, які дозволяють транспортувати його у потрібну локацію для виконання поставлених завдань.

«Така модернізація, оснащення новою сучасною технікою, покращить реагування водної поліції як в плані надання допомоги громадян, так і для проведення окремих операцій – від превентивного характеру та патрулювання до підтримки спецоперацій, зокрема, й передислокації спецпризначенців», – розповів Сергій Науменко.

Він підкреслив, що основними завданнями, покладеними на підрозділ, є, найперше, забезпечення життя і здоров’я громадян. Тільки в цьому році завдяки роботі водної поліції були врятовані людські життя, правоохоронці допомагали рибалкам та учасникам змагань, які падали у воду.

Також керівник управління додав, що, окрім патрулювання на воді, до завдань цих поліцейських входить протидія правопорушень кримінального та адміністративного законодавства, зокрема боротьба з браконьєрством та порушниками, які сідають за кермо такого транспорту у стані сп’яніння. Таким чином водна поліція працює і на превенцію – попереджає випадки травмування та навіть загибелі людей.

Нагадаємо, Управління організації діяльності поліції на воді та повітряної підтримки Нацполіції України було створено в липні цього року та поєднало діючі підрозділи у восьми регіонах України, а також у місті Києві.

Департамент комунікації

Національної поліції України

Схожі матеріали