Внаслідок негоди на Заході України знеструмлені 41 населений пункт

clock
02.12.2016 09:30

В ніч на 2 грудня через пориви вітру та мокрий сніг у шести районах Львівської області був знеструмлений 41 населений пункт. Аварійне відключення сталося через спрацювання систем захисту ліній електропередач. До робіт з відновлення електропостачання були залучені 32 співробітники обленерго та 8 одиниць техніки. Співробітники ДСНС України до відновлення електропостачання не залучалися.

Через опади у вигляді снігу та сильні пориви вітру, з метою недопущення заторів та оперативного розчищення від снігу на дорогах державного значення, а саме у Львівській, Волинській, Івано-Франківській, Закарпатській областях починаючи з 21.00 1 грудня введене тимчасове обмеження на рух великовантажних транспортних засобів.

Загалом до ліквідації наслідків негоди, розчищення доріг, відновлення нормальних умов життєдіяльності населення, були залучені 2841 чоловік та 1789 одиниць техніки. Зокрема, від ДСНС – 94 чоловік і 26 одиниць техніки, від Укравтодору – 2747 чоловік і 1763 одиниць техніки.

Станом на 10 годину спостерігаються опади у вигляді снігу та мокрого снігу у західних областях та більшості центральних та північних областей. Вдень на території України, окрім крайнього сходу, очікуються складні погодні умови: мокрий сніг (на півдні з дощем), у західних, північних та центральних областях сильний мокрий сніг, на Закарпатті та Львівщині подекуди дуже сильний.

На Київщині прогнозуються складні погодні умови: сильний мокрий сніг, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця.

Прес-служба ДСНС України

Схожі матеріали