Військовослужбовці Нацгвардії відпрацювали заходи з радіаційного, хімічного та біологічного захисту (ФОТО)

clock
12.10.2016 08:24

В період з 3 по 7 жовтня на базі батальйону забезпечення учбового процесу військ Національної гвардії України відбувся п’ятиденний польовий вихід військовослужбовців-фахівців служби радіаційного, хімічного та біологічного (РХБ) захисту Північного оперативно-територіального об’єднання НГУ.

«Метою занять є набуття та вдосконалення практичних навичок. Під час тренувань відпрацьовувалися заходи ведення радіаційної, хімічної, біологічної розвідки, а також заходи з усунення наслідків того чи іншого ураження, такі як дегазація, дезактивація, дезінфекція озброєння, військової техніки та місцевості. Також опрацювали методику проведення санітарної обробки особового складу», - розповів начальник служби РХБ захисту – начальник служби екологічної безпеки Північного Київського територіального управління підполковник Андрій Борових.

Заняття провели в три етапи. На першому теоретичному військовики заслухали  викладення по тематиці від інструктора. На другому етапі відпрацювали на практиці отримані знання. В кінці навчання для військовослужбовців було створено імпровізовані умови реальної загрози, де учасники навчань мали самостійно визначити тип загрози та в короткий  час вжити заходів для попередження її розповсюдження. Під час всього курсу було використано спеціальну техніку АРС-14 (Авторозливочна станція) та БРДМ-2РХ (Бойова машина хімічної розвідки).

За підсумками проведеного польового збору особовий склад показав високий професійний рівень підготовки.

Прес-служба Північного ОТО НГУ

(фото з військової частини)

 

Схожі матеріали