«Вірю, хлопці з патрульної поліції Черкас не підведуть!» - Арсен Аваков (ФОТО, ВІДЕО)

clock
01.03.2016 11:34

Про це керівник Міністерства внутрішніх справ заявив сьогодні, 1 березня, коли патрульні поліцейські Черкас, які пройшли конкурс і навчання, прийняли Присягу на вірність українському народові.

У новій патрульній поліції Черкас 256 працівників. Серед нових поліцейських 21 учасник бойових дій. Більше 90% патрульних мають вищу освіту. Жіноча складова - близько 14%.

«Це – кращі з 5480 претендентів, – повідомляє Арсен Аваков. – Вони витримали конкурс 21 особа на місце, пройшли інтенсивну підготовку, тренінги та навчання. І сьогодні ввечері в п'ятнадцятому місті України заступить на чергування 21 екіпаж патрульної поліції».

Начальником Управління патрульної поліції в Черкасах призначений майор поліції Вадим Лисничук.

«Вадим – активний учасник Євромайдану, – заявляє Арсен Аваков. – Відразу після революції Гідності він вступив до добровольчого батальйону «Київ-1» і брав участь у забезпеченні правопорядку в Києві в перші дні після Майдану. Брав участь у визволенні Миколаївки, Слов'янська, пройшов шлях від бійця добровольчого батальйону до командира батальйону».

Окремо очільник правоохоронного відомства повідомив, що в новій патрульної поліції Черкас працюватимуть співробітники поліції з Києва Олександр Даниленко та Андрій Майданик. «Обидва сьогодні носять звання «капрал поліції». Обидва не можуть пройти конкурсний відбір, тому що отримали поранення 31 серпня 2015 року за Верховною радою під час вибуху гранати РГП-5. Вони будуть працювати за вільним наймом, – пояснює Арсен Аваков. – Вони ризикували життям, захищаючи людей від втратили людську подобу і совість радикалів. Вони - приклад вірності обов'язку і Присязі. Їм завжди знайдеться місце в новій поліції! ».

Міністр внутрішніх справ висловив впевненість у керівникові й працівниках черкаської патрульної поліції: «Вірю, вони не підведуть!».

Департамент комунікації Міністерства внутрішніх справ України

Схожі матеріали