Відтепер грошове утримання прикордонників на рівні Збройних сил і Нацгвардії (ФОТО, ВІДЕО)

clock
28.05.2016 10:47

28 травня на території мобільного прикордонного загону, що у Бортничах, відбулися урочистості з нагоди святкування Дня прикордонної служби України.

У заході взяли участь Президент України Петро Порошенко, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко, голова Служби безпеки України Василь Грицак, керівники міністерств.

Президент України Петро Порошенко, вітаючи прикордонників відмітив, що у бойових діях на сході країни брали участь 15,5 тис. прикордонників, 680 – отримали державні нагороди, 67 з них загинули.

«Уся країна сьогодні може переконатися, як якісно змінилася прикордонна служба. Ця служба – головний пріоритет для нашої країни, адже охорона державного кордону – це забезпечення національної безпеки країни та захист її передових рубежів», – зазначив Президент Петро Порошенко.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що мінімальна заробітна плата прикордонника досягла рівня Збройних сил та Нацгвардії і тепер складає 7000 гривень, у офіцерів вище.

З нагоди професійного свята 48 прикордонникам були вручені ключі від нових службових квартир у Борисполі.

Також на службу прикордонникам було передано 100 одиниць техніки на загальну суму 38 млн. гривень.

Під час урочистостей прикордонники продемонстрували присутнім порядок дій з локалізації нестандартних ситуацій в пунктах пропуску, рівень навченості службових собак та професійні дії військовослужбовців спецпідрозділів з виконання особливих завдань. Гості були ознайомлені з сучасними зразками катерів з надувними бортами, спеціальним водолазним обладнанням, та екіпіруванням відділів спеціальних дій на воді.

Хвилиною мовчання прикордонники вшанували пам’ять загиблих прикордонників під час проведення антитерористичної операції. А загиблому старшому лейтенанту В’ячеславу Семенову посмертно присвоєно звання Героя України та вручено орден «Золота Зірка». Він загинув у лютому 2015 року у боях за Дебальцевський плацдарм.

Як повідомив голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко, загалом службу в цей день несуть більше 1100 прикордонних нарядів, які надійно охороняють державний кордон та забезпечують безперебійну роботу пунктів пропуску.

Заходи з охорони державного кордону здійснюються як на суші, так і на морській ділянці і в повітрі. Прикордонні пілоти забезпечують моніторинг держрубежу з повітря. На службі в небі у постійній готовності перебувають вертольоти та сучасні патрульні літаки. Морську ділянку прикривають кораблі та катери Держприкордонслужби.

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали