Відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ВІДЕО)

clock
17.02.2017 07:00

16 лютого в ДСНС України під головуванням Віце-прем’єр-міністра-Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка відбулося позачергове засідання державної комісії з питань ТЕБ та НС щодо запобігання виникнення надзвичайних ситуацій в системах життєзабезпечення в умовах введення надзвичайних заходів в енергетичній галузі.

“В першу чергу нам необхідно зменшити навантаження негативних наслідків, які ми маємо на сьогодні. Для цього потрібно скоординувати роботу всіх центральних та регіональних органів виконавчої влади, а також всіх служб з організації життєзабезпечення на місцях. Вже розроблені та здійснюються по алгоритму відповідні антикризові кроки. Саме ці дії повинні унеможливити припинення безперебійного постачання електроенергії як до соціальних об'єктів так і населення, та зменшити навантаження на промислові підприємства”, - наголосив Геннадій Зубко

З метою запобігання виникненню надзвичайних ситуацій в системах життєзабезпечення в умовах введення надзвичайних заходів в енергетичній галузі було сформовано міжвідомче управління сил. До його складу увійшли представники ДСНС, Національної поліції, Мінерговугілля, Укравтодору та комунальних служб.

Зокрема, від ДСНС на цілодобовому чергуванні перебуває близько 7 тис. чоловік особового складу та 2 тис. одиниць пожежно-рятувальної техніки. У разі ускладнення ситуації можливе посилення сил і засобів до 13 тис. чоловік та 3 тис. одиниць техніки.

“Дуже важливо для нас сьогодні організувати через засоби масової інформації роз’яснювальну роботу з громадянами щодо порядку роботи об’єктів сфери життєзабезпечення населення в умовах обмеженого енергопостачання, його дій в таких умовах. ДСНС в межах повноважень готова надати допомогу місцевим органам виконавчої влади у розгортанні мобільних пунктів обігріву, а також залучити близько 150 пересувних електростанцій різної потужності для аварійного живлення лікарень та інших важливих об'єктів життєзабезпечення”, - зазначив Микола Чечоткін.

 

Прес-служба ДСНС України

Схожі матеріали