В переддень професійного свята військовослужбовці академії Держприкордонслужби отримали ключі від нового житла (ФОТО, ВІДЕО)

clock
27.05.2017 13:01

Сьогодні, 27 травня, за участю міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та голова Державної прикордонної служби України генерал-полковник Віктор Назаренко передали військовослужбовцям Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького ключі він квартир у новому житловому будинку у Хмельницькому. Ордери на квартири отримали сім’ї 36 прикордонників, 12 з яких є учасниками антитерористичної операції.

Як підкреслив глава МВС, що у переддень професійного свята прикордонників, держава вітає їх не лише добрими словами, а й діями,одна з яких – забезпечення охоронців державного кордону житлом.

«Народ поважає прикордонну службу, люди цінують їхню тяжку роботу. У найскладніших ситуаціях у зоні АТО знаходились і зараз знаходяться прикордонники», – підкреслив Арсен Аваков і відмітив високий рівень компетенції офіцерів прикордонної служби.

На думку глави МВС, ситуація в країні і подальший розвиток Української держави залежить значною мірою від поліцейських та прикордонників, які мають бути на високому рівні й належним чином забезпечені, зокрема й житлом. «Система будування та видачі житла прикордонникам має системним характер. Це не перший, не другий і не третій будинок, це ціла система по всій країні. Це дуже важливо, аби офіцер знав, що у нього є тил. Ми плануємо ще підняти рівень заробітної плати. Поступово рівень мотивації та рівень життя наших офіцерів буде таким, яким вони заслуговують, віддаючи себе та своє життя службі Україні», – наголосив Арсен Аваков.

Соціальний захист військовослужбовців був і є одним із пріоритетних завдань керівництва держави, Міністерства внутрішніх справ і Державної прикордонної служби України. Реалізуючи ініціативу Президента України, з початку 2015 року прикордонним відомством України було розпочато будівництво нових багатоквартирних житлових будинків для прикордонників. Не залишилися поза увагою і, військовослужбовці єдиного прикордонного вищого навчального закладу України. Закладення перших капсули та каменю в будівництво дев’ятиповерхового будинку для прикордонників та членів їх сімей у Національній академії відбулося 9 квітня 2015 року, а вже 26 серпня 2016 року – вручення перших ключів від квартир академмістечка. Сьогодні, у переддень професійного свята ордери на квартири та ключі від нового житла отримали сім’ї 36 прикордонників, 12 з яких є учасниками антитерористичної операції.

«Програма «Житло для прикордонної служби» – не є приводом для свята. Це системна праця голови Державної прикордонної служби генерала Віктора Назаренка, це системна політика МВС в цілому і всього Кабінету Міністрів. Зараз маємо (для цієї програми), на жаль, лише 200 мільйонів. Вважаю, що наступного року ця цифра буде вдвічі більша. Цьогоріч ми виконали завдання: збільшили заробітну плату для прикордонників, підняли фонд програми «Житло». І наступного року продовжимо рухатися вперед. Це позиція Кабінету міністрів, це позиція Президента України, і це наша загальна позиція», – заявив Арсен Аваков.

Глава МВС також запевнив, що правоохоронці докладуть усіх зусиль, щоб наймасштабніша за всю історію України антикорупційна спецоперація була доведена до завершення – і викрадені через «податкові ями» податківцями Клименка-Януковича 96 мільярдів, повернулися в країну. «Ми їх повернемо для того, щоб бюджет наших служб, тих, хто служить Україні, поповнювався», – підкреслив Арсен Аваков.

Своєю чергою Голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко висловив подяку Президентові, Уряду і особисто главі МВС за послідовність у підтримці відомства. «Минулого року було виділено 60 мільйонів гривень, цього року – 200, і міністр внутрішніх справ говорить, що ця сума вдвічі підвищить на наступний рік. І ми будували, будуємо, а завдяки цьому збільшенню матимемо можливість будувати й надалі, аби виконати свій обов’язок пере тими, хто захищає Україну, перед тими, хто стоїть на кордоні» – сказав Віктор Назаренко. Він також повідомив, що триває будівництво наступних трьох будинків, де наразі проходять будівельно-монтажні роботи.

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія Новицького

Схожі матеріали