В Україні запровадять нові методи протидії торгівлі людьми – Арсен Аваков (ФОТО, ВІДЕО)

clock
15.12.2016 10:19

Процес відбуватиметься за підтримки міжнародних партнерів. Про це йшлося сьогодні, 15 грудня, під час панельної дискусії за участі керівництва МВС, Нацполіції та американських дипломатів.

Під час зустрічі вперше на найвищому міжнародному рівні обговорили проблеми і перспективи розвитку механізмів протидії торгівлі людьми в Україні, а також представили шляхи підвищення ефективності розслідування злочинів у цій сфері.

У дискусії взяли участь міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, заступник глави МВС з питань євроінтеграції Анастасія Дєєва, т.в.о. Голови Національної поліції України Вадим Троян, Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович, представники міжнародних та вітчизняних громадських організацій, незалежні експерти.

«Сьогодні посилення співпраці між суб’єктами протидії торгівлі людьми – це один з пріоритетних векторів роботи МВС. Налагодивши взаємодію, ми забезпечимо всі умови для успішного виявлення та захисту постраждалих, розслідування злочинів», – зазначив Арсен Аваков.

За словами т.в.о. Голови Нацполіції Вадима Трояна, з 2011 по 2015 роки офіційно у нашій державі близько тисячі осіб постраждали від незаконної торгівлі людьми.

«Ми визнаємо той факт, що жертв значно більше. Проте, на жаль, не всі з них звертаються по захист та допомогу до правоохоронних органів», – додав очільник відомства.

На думку Вадима Трояна, нові підходи до кримінального аналізу та підготовки правоохоронців, а також постійний суспільний моніторинг мають на меті зупинити поширення сучасного рабства як в Україні, так і світі. Для цього наступного року у Національній поліції України буде збільшено штат працівників Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми.

«Ми розширимо чисельність працівників Департаменту вдвічі», – повідомив Вадим Троян.

В свою чергу, проведення інформаційних кампаній, що мають на меті встановлення довіри до органів МВС та держави, як надійних захисників прав та свобод громадян – один з ефективних способів протидії торгівлі людьми.

«Для МВС важливо, аби населення в цілому, а особливо окремі групи ризику, такі як діти, молодь, жінки  та інші володіли інструментами захисту у випадку злочинного використання людини як товару», – підкреслила заступник міністра внутрішніх справ з питань євроінтеграції Анастасія Дєєва.

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали