В Одесі прикордонники спільно з поліцією перекрили канал торгівлі людьми (ФОТО, ВІДЕО)

clock
09.03.2017 13:09

Учора в ході оперативних заходів співробітники Держприкордонслужби у взаємодії з представниками Національної поліції України затримали організатора міжнародного каналу торгівлі людьми. Він саме відправляв в Туреччину двох жінок.

Встановлено, що зловмисник розшукав панянок у Всесвітній мережі Інтернет та, користуючись їх тяжким матеріальним становищем, запропонував їм високооплачувану роботу за кордоном. Усі жінки - самотні мешканки сіл з Півдня Одещини у віці від 20 до 27 років.

Під час першої зустрічі він роз’ясняв жінкам умови проживання та «праці», а також розміри оплати за надання ними сексуальних послуг клієнтам. За обіцянками «торгівця живим товаром» за свої послуги сексуальні рабині мали отримувати від чотирьох до п’яти тисяч доларів США в місяць. Безкоштовні харчі та проживання у будинку з іншими повіями гарантувалося приймаючою стороною.

Після отримання згоди зловмисник оплачував витрати, пов’язані з оформленням необхідних документів, та вартість дороги до Туреччини. Ці гроші жінки мали відробити за кордоном. Саме під час посадки у літак зловмисника разом із «живим товаром» було затримано.

За наявною інформацією, злочинний бізнес налагодили син та матір. Вербуванням та організацією переправлення жінок з України до Туреччини займався громадянин України 1995 року народження. І вже у Стамбулі їх мала зустрічати матір затриманого.

Організатора злочинного каналу, який, до речі, проводжав дівчат, громадянок України, у день 8 березня, затримано в аеропорту Одеси на гарячому. Затримання здійснили офіцери міжрайонного оперативно-розшукового відділу Південного регіонального управління Держприкордонслужби України спільно з представниками УБЗПТЛ Національної поліції України в Одеській області та слідчим відділом Нацполіції України.

Встановлено, що за кожну зі своїх жертв організатор отримував близько 1500 євро.

Інформація внесена до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 149 «Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини».

Організатора каналу передано представникам Національної поліції України.Тривають слідчі дії по встановленню можливо причетного кола осіб.

За матеріалами прес-служб АДПС та НПУ

Схожі матеріали