В МВС підвели підсумки громадських обговорень проекту Стратегії 2020 (ФОТО)

clock
29.09.2017 15:33

Сьогодні, 29 вересня, в Міністерстві внутрішніх справ підвели підсумки громадських обговорень проекту Стратегії 2020.

Заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук сказала, що вперше за всю історію міністерства в такому масштабі було залучено громадськість до публічного обговорення проекту Стратегії.

«З самого початку розробки документу Стратегії ми говорили про те, що цей процес має відрізнятися від попередніх ініціатив. Були запрошені не лише представники ЦООВ, наші європейські партнери, не лише експерти, але і запросили громадян України до обговорення цього документу», - зазначила Тетяна Ковальчук.

Вона підкреслила, що роль громадянського суспільства є надзвичайно високою. І лише в тісній взаємодії між міністерством та громадськістю можна зміцнити національну безпеку і побудувати такий механізм захисту та сервісу, який буде відповідати на запити суспільства. Заступник міністра подякувала всім регіонам, які долучилися до процесу обговорення.

«Я хочу подякувати всім регіонам, які взяли участь в процесі обговорення та взяли на себе частину відповідальності. Тому, що це не просто проект стратегії. Це той дороговказ, який нам треба втілювати у життя», - сказала Тетяна Ковальчук.

Голова громадської ради Володимир Мартиненко підкреслив, що після старту публічного обговорення абсолютно всі області не просто долучилися до цього процесу, але і надсилали конструктивні пропозиції.

«Дуже багато пропозицій надійшло саме від громадськості за напрямками: інформатизація діяльності, взаємодія з громадськістю, розвиток кадрового потенціалу, безпека дорожнього руху, матеріальне забезпечення та надання повного соціального пакету», - зазначив Володимир Мартиненко.

Він подякував всім, хто долучився до процесу створення проекту Стратегії та хто долучився до її обговорення.

Заступник голови Офісу Ради Європи Олена Литвиненко наголосила, що документ  Стратегії  2020 повністю співпадає з рамковим документом між Україною та Радою Європи у питаннях реформування правоохоронної системи.

«На наш погляд, саме така діяльність,залученість усіх зацікавлених сторін, реформа МВС неодмінно призведе до підвищення довіри населення. Я хочу сказати, що цей документ Стратегії співпадає з рамковим документом Ради Європи та України на наступні 4 роки, в якому реформа правоохоронних органів і надалі буде пріоритетом», - сказала Олена Литвиненко.

Голова Цiльової команди реформ МВС Ірина Губенко розповіла про роботу, яка була проведена в регіонах та наголосила на тому, що прийшов час працювати над конкретними кроками, завдяки яким ми разом досягнемо поставлених цілей.

«Процес презентації Стратегії та її обговорення був абсолютно публічним та прозорим. А це значить, що всі люди, не залежно від посади,які долучалися до стратегічних сесій, могли висловити свої думки, що треба доопрацювати в системі, що заважає, а що, навпаки, чудово працює. Громадяни виступили експертами», - сказала Ірина Губенко.  

До підбиття підсумків долучилися представники громадської ради з усієї України. Представники робочих груп із міст, де проходили обговорення, поділилися своїм досвідом, як відбувалися дискусії. 

 

Департамент комунікації МВС України 

фото Андрія Новицького

Схожі матеріали