Уряд уповноважив Арсена Авакова підписати з Європолом угоду про співпрацю (ВІДЕО)

clock
08.06.2016 13:04

Сьогодні, 8 червня, Кабінет Міністрів України схвалив проект розпорядження Президента України щодо уповноваження міністра внутрішніх справ Арсена Авакова на підписання угоди між Україною та Європейським поліцейським офісом про оперативне та стратегічне співробітництво.

За словами Арсена Авакова, питання підписання цієї угоди включене Єврокомісією до плану дій України щодо лібералізації візового режиму.

«Угода дозволить суттєво розширити формат співпраці з Європолом і здійснити обмін стратегічно-технічною інформацією, використовувати можливості Інтерполу, брати участь у спільних заходах із розслідування широкого колу злочинів, а також обмінюватися оперативними та персональними даними», – зазначив очільник МВС.

Окрім цього, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков підпише Меморандум про взаєморозуміння між Україною та Європейським поліцейським офісом щодо конфіденційності та забезпечення збереження інформації.

Довідка: Європол – це поліцейська служба Європейського союзу. Основними завданнями служби є координація роботи національних служб у боротьбі з міжнародною організованою злочинністю та поліпшення інформаційного обміну між національними поліцейськими службами.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали