Упродовж минулої доби поліція затримала десятьох хабарників, які одержали від громадян понад мільйон гривень (ФОТО)

clock
01.03.2017 14:47

На Київщині затримали на хабарі державного виконавця, у Хмельницькій області – лікаря, на Миколаївщині – директора регіональної філії інспекції з питань підготовки та дипломування моряків, викладача Центру підготовки та атестації плавскладу та директора комерційної структури, у Харкові – посадовців фіскальної служби та державного підприємства. Окрім того, на Чернігівщині затримали особу, яка намагалась підкупити працівника управління захисту економіки.

У Чернігівській області громадянин намагався «домовитися» із працівником обласного управління захисту економіки НПУ. 10 тисяч гривень «винагороди» за безперешкодне функціонування гральних закладів у місті Прилуки пропонував оперативнику місцевий мешканець. Його затримали працівники УЗЕ в Чернігівській області, відділу внутрішньої безпеки, слідчого управління поліції Чернігівщини та прокуратури області під час передачі першої частини неправомірної вигоди – 5 тисяч гривень.

На Миколаївщині оперативники Управління захисту економіки області та слідчі обласного управління поліції припинили механізм здирництва, який дозволив посадовцям збагатитися на сотні тисяч гривень.

Так, керівник регіональної філії інспекції з питань підготовки та дипломування моряків організував корупційну схему під час складання іспитів у моряків рядового та начальницького складу. Посередниками у цій схемі були викладач Центру підготовки та атестації плавскладу та директор комерційної структури. Одна особа сплачувала за складання іспиту 300 доларів США.

Оперативники Управління захисту економіки в Миколаївській області ДЗЕ Нацполіції спільно зі слідчими слідчого управління обласної поліції задокументували факти одержання зловмисниками неправомірної вигоди. Упродовж трьох місяців вони збагатилися на суму майже 800 тисяч гривень.

Оперативники управління захисту економіки в Хмельницькій області спільно з місцевою прокуратурою затримали у обласному центрі лікаря-члена лікарсько-консультаційної комісії медичного закладу. За 7 тисяч гривень «вдячності» він видав громадянину направлення на проходження МСЕК, а також обіцяв позитивно вирішити питання щодо встановлення групи інвалідності.

В робочому столі лікаря правоохоронці вилучили гроші, які фігурант вимагав та отримав в якості неправомірної вигоди.

На Київщині головний державний виконавець Білоцерківського міського відділу ДВС пообіцяв громадянці зняти арешт з майна, зокрема, з частки квартири та винесення постанови про закриття виконавчого провадження. «Послуга» була оцінена в 2,8 тисяч гривень. Затримали державного виконавця оперативники Управління захисту економіки в Київській області ДЗЕ Нацполіції, слідчі Білоцерківського відділу поліції спільно з працівниками Білоцерківської місцевої прокуратури.

У Харкові затримали двох посадовців фіскальної служби, які одержали 20 тисяч гривень хабара за невжиття заходів реагування по виявленим порушенням податкового законодавства.

Окрім того, працівники УЗЕ в Харківській області спільно зі слідчими обласної поліції викрили посадовців заводу, які вимагали 1,5 мільйони гривень від підприємця за виконання умов договору.

Загалом, упродовж 28 лютого, працівники територіальних управлінь Департаменту захисту економіки Національної поліції спільно з іншими підрозділами затримали 10 осіб, які вимагали та одержали неправомірну вигоду, а також намагалися підкупити поліцейського. У них вилучили коштів на загальну суму понад мільйон гривень.

Департамент захисту економіки Національної поліції України

Тел. довіри: (098) 103-96-59

[email protected]

Схожі матеріали