Українські та білоруські рятувальники співпрацюватимуть у сферах реагування на надзвичайні ситуації й авіаційного пошуку та рятування (ФОТО)

clock
01.03.2017 15:58

Сьогодні, 1 березня, під час другого дня робочого візиту делегації ДСНС до Республіки Білорусь, у Мінську відбулася зустріч голови ДСНС Миколи Чечоткіна із Міністром з надзвичайних ситуацій Білорусі Володимиром Ващенком. Сторони обговорили результати співробітництва впродовж минулих років та визначили подальші напрямки роботи і взаємодії в галузі попередження надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків як природного, так і техногенного характеру.

«Наші країни мають значний потенціал щодо співробітництва у сфері цивільного захисту громадян. Ми готові до продовження активного та плідного двостороннього співробітництва у галузі реагування на надзвичайні ситуації та ліквідації їх наслідків, а також у сфері авіаційного пошуку та рятування», – зазначив голова ДСНС Микола Чечоткін.

За результатами зустрічі було підписано три спільних документи: Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Білорусь про співробітництво в галузі авіаційного пошуку і рятування, Регламент організації взаємодії та обміну інформацією між Державним центром управління в кризових ситуаціях ДСНС України та Республіканським центром управління та реагування на надзвичайні ситуації Міністерства з надзвичайних ситуацій Республіки Білорусь та План спільних заходів Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Міністерства з надзвичайних ситуацій Республіки Білорусь з реалізації Угоди між КМУ та Урядом Республіки Білорусь про співробітництво в галузі попередження надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків на 2017-2020 роки.

Цього ж дня українська делегація відвідала Республіканський центр управління та реагування на надзвичайні ситуації МНС Республіки Білорусь, де ознайомилася із принципами його роботи, системою управління та реагування на надзвичайні ситуації природного та техногенного характеру, моніторингу та прогнозування виникнення надзвичайних ситуацій. Під час візиту білоруські рятувальники в режимі відеоконференції поспілкувалися із українськими колегами з Державного центру управління в надзвичайних ситуаціях ДСНС.

Сторони обмінялися оперативними статистичними даними щодо надзвичайних подій на території України та Білорусі впродовж доби. Крім того, відповідно до підписаного Регламенту, чергові зміни двох країн обмінюватимуться інформацією про виникнення надзвичайних ситуацій, викиди небезпечних речовин, а також про інші небезпечні ситуації, наслідки яких можуть мати транскордонний характер.

Ще одним напрямком співпраці є проведення спільних навчань із залученням оперативно-координаційних центрів територіальних органів оперативного управління регіональних підрозділів оперативно-рятувальних служб України та Білорусі.

Прес-служба ДСНС України

Схожі матеріали