Українські рятувальники перейматимуть досвід польських колег у сфері реформування системи цивільного захисту (ФОТО)

clock
03.10.2016 14:31

3 жовтня розпочався п’ятиденний візит польської делегації до України з метою надання допомоги у реформуванні системи ДСНС. До складу польської делегації входять регіональний Комендант Державної Пожежної Служби м. Любліна Гжегож Аліновські та заступник командира району Державної Пожежної Служби м. Санок Леслав Пенар.

Директор Департаменту організації заходів цивільного захисту Михайло Маюров зустрівся з польськими колегами, аби обговорити перспективи подальшої співпраці в процесі реформування системи Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

«Наше головне завдання – розширити мережу місцевих пожежних команд та сформувати команди добровольців-вогнеборців, які б гарантували пожежну охорону на місцях. Саме тому нам вкрай важливий досвід та підтримка польських колег в реалізації всіх етапів, що визначені реформою», – зазначив Михайло Маюров.

Українські рятувальники поінформували представників делегації про основні кроки, реформи системи ДСНС.

Польські вогнеборці поділилися досвідом формування пожежної охорони територій з урахуванням створення добровільних пожежних команд та здійснення державного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки, а також презентували структуру законодавства Республіки Польща у сфері пожежної та рятувальної справи.

Учасники зустрічі також обговорили питання обміну досвідом з польськими експертами щодо забезпечення пожежної охорони утворюваних на території України спроможних об'єднаних територіальних громад, отримання допомоги в організації діяльності добровільних пожежних команд і дружин, визначення першочергових кроків щодо внесення змін у законодавство України для реалізації заходів з децентралізації влади.

Польська делегація перебуватиме в Україні до 7 жовтня. За цей час зарубіжні колеги ознайомляться з роботою пожежних частин столиці та Київської області, добровільної пожежної команди Борисполя. Також заплановані зустрічі з представниками територіальних громад Київщини та візит до Зони відчуження.

Прес-служба ДСНС України

Схожі матеріали