Українські прикордонники ознайомилася з практиками інтегрованого управління кордонами Німеччини (ФОТО)

clock
17.02.2017 11:10

У межах реалізації заходів, передбачених міжнародним проектом TWINING, делегація Держприкордонслужби України 13-17 лютого відвідала з ознайомчим візитом Президію Федеральної Поліції Федеративної Республіки Німеччина в місті Потсдам.

Головною метою поїздки було ознайомлення з кращими практиками стратегічного планування та побудови інтегрованого управління кордонами держав-членів ЄС.

Працівники Федеральної Поліції ФРН ознайомили українську делегацію з основними завданнями, які виконує правоохоронний орган, та усіма етапами інтегрованого управління кордонами, зокрема кращими практиками функціонування чотирирівневої системи контролю за в’їздом.

Окрім теоретичних положень українські прикордонники ознайомились і з практичною реалізацією інтегрованого управління кордонами у територіальному інспектораті Федеральної поліції в місті Франкфурті-на-Одрі, в спільному німецько-польському контактному пункті «Светсько» та в міжнародному аеропорту Берліна.

Зі слів Директора міжнародного Департаменту Президії Федеральної Поліції, правоохоронці Німеччини приділяють вагоме значення інтегрованому управлінню кордонами, і проект TWINING є ключовим механізмом допомоги прикордонній службі України у провадженні кращих європейських практик.

Відмітимо, що українське прикордонне відомство є послідовним та активним у імплементації найбільш ефективного досвіду держав-членів ЄС, саме тому виконання заходів, передбачених проектом TWINING, дозволить вести рівноправний діалог з європейською спільнотою.

Також нагадаємо, проект, який реалізується прикордонними відомствами Німеччини, Литви та Польщі, був розпочатий наприкінці 2016 року, а його активні етапи проходили в Україні за участі широкого загалу європейських експертів.

Прес-служба АДПС України

Схожі матеріали