Українські поліцейські та іноземні експерти обговорили співпрацю у забезпечені безпеки футбольних матчів (ФОТО)

clock
10.10.2017 13:48

Сьогодні, 10 жовтня, експерти Постійного комітету Європейської конвенції про насильство та неналежну поведінку з боку глядачів під час спортивних заходів, і зокрема ‑ футбольних матчів, дали оцінку стану забезпечення громадського порядку під час проведення футбольних матчів в Україні.

Нарада відбулася за участі заступника начальника Департаменту превентивної діяльності-начальника управління публічного порядку Нацполіції Анатолія Серединського та Голови Постійного комітету Європейської конвенції про насильство та неналежну поведінку з боку глядачів під час спортивних заходів Кристофа Ліппа.

За словами Анатолія Серединського, іноземним колегам було презентовано роботу українських поліцейських по забезпеченню публічної безпеки та правопорядку під час підготовки, проведення та після завершення міжнародного футбольного матчу між командами України та Хорватії.

«Підготовка до футбольного матчу розпочалася за кілька тижнів до його проведення. Одним із основних моментів, що стосувався вболівальників, була  взаємодія з міжнародними правоохоронними органами», ‑ наголосив Анатолій Серединський.

Заступник начальника Департаменту превентивної діяльності підкреслив, що в роботу українських поліцейських впроваджуються нові підходи. Зокрема, йдеться про нове бачення роботи правоохоронців при забезпеченні правопорядку на масових спортивних заходах. Наразі під егідою ОБСЄ проводяться тренінги для керівної ланки. У подальшому заплановано проведення тренінгів для поліцейських, які будуть виконувати ті чи інші завдання у сфері  забезпечення правопорядку.

Учасники зустрічі проаналізували роботу українських поліцейських по забезпеченню публічної безпеки та правопорядку під час проведення міжнародного матчу, а також обговорили проблемні моменти.

Кристоф Ліпп підкреслив, що експерти комітету готові надати всебічну допомогу українським колегам.

«Ми готові вам надати підтримку в усіх сферах. Ви молодці, що берете всі найкращі практики Євросоюзу і втілюєте у себе в Україні», ‑ наголосив Кристоф Ліпп.

Департамент комунікації

Національної поліції України

Схожі матеріали