Українські міграційники вивчають досвід польських колег (ФОТО)

clock
12.04.2017 11:35

В рамках проекту «Зміцнення потенціалу Державної міграційної служби України в управління міграційними процесами» працівники центрального апарату та територіальних підрозділів ДМС України взяли участь у семінарі, організованому Управлінням у справах іноземців Головної Комендатури Прикордонної Варти Республіки Польща.

Семінар проходив у Республіці Польща на базі Підготовчого центру Прикордонної Варти РП. Під час заходу працівники ДМС ознайомилися з польським досвідом у питаннях легалізації перебування на території Польщі іноземців, які звернулися за отриманням статусу біженця; умовами та порядком набуття громадянства Республіки Польща іноземцями, які легально перебувають в Польщі.

Серед напрямів семінару були також методики та принципи проведення опитування, огляду та збором інформації; підготовка інформації по країнах походження в процесі надання міжнародного захисту; система надання притулку в Польщі; існуючі підходи в наданні державної допомоги особам, які потребують особливого догляду; надання соціальної допомоги іноземцям, які звернулися за міжнародним захистом. Також українські міграційники ознайомилися з польським досвідом у сфері виявлення підроблених документів.

У рамках заходу, представники ДМС відвідали Центр для іноземців в м. Лінін, поблизу м. Гура Кальварія, де ознайомилися з процедурою поміщення до Центру, правилами та умовами перебування іноземців у закладі, а також обговорили проблемні питання, пов’язані з проживанням іноземців у Центрі.

Прес-служба ДМС України

Схожі матеріали