Українські експерти долучилися до обговорення інформаційно-комунікаційних технологій в управлінні міграцією (ФОТО)

clock
31.10.2016 14:31

Наприкінці жовтня українська делегація на чолі з головою Державної міграційної служби Максимом Соколюком взяла участь у експертній зустрічі, що проходила у місті Рига (Латвія). До обговорення долучилися більше п’ятдесяти експертів з країн ЄС та «Східного партнерства», які працюють у галузі розробки та застосування інформаційних технологій у міграційній сфері.

Слід зазначити, що Україна є активним учасником подібних міжнародних заходів, насамперед, у межах «Східного партнерства» та Празького процесу, під час яких європейська сторона високо оцінює здобутки України в міграційній сфері.

Що ж стосується ризької експертної зустрічі з питань інформаційно-комунікаційних технологій в управлінні міграцією в межах Панелі з питань міграції та притулку ініціативи ЄС «Східне партнерство», то Україна була одним із співорганізаторів разом із Латвією, Європейською Комісією та Представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні.

«Сучасний світ характеризується високим рівнем глобальної мобільності, зв'язків, взаємозалежності. Сучасні реалії ставлять перед нами завдання і по розвитку інформаційних систем, зміцнення їх безпеки, достовірності. Насамперед, виникають особливі потреби в їх інтеграції на національному рівні, можливого об'єднання між країнами, і не тільки на рівні прикордонного контролю, а й для вирішення спільних міграційних проблем», – наголосив під час заходу голова ДМС Максим Соколюк. Він також підкреслив, що саме це і засвідчила експертна зустріч: усі країни, які взяли в ній участь, запровадили свої ІТ-системи і виробили кращі практики.

Представники України презентували у Ризі Єдиний державний демографічний реєстр та біометричні документи, запроваджений в Україні, а також інші досягнення України в цій сфері.

Загалом, експертна зустріч розкрила, як сучасні технології змінюють існуючі підходи до управління міграцією, які нові можливості вони відкривають для посилення безпеки та підвищення ефективності роботи міграційних і прикордонних органів у питаннях міграції, протидії нелегальній міграції, плануванні національних міграційних політик.

За матеріалами прес-служби Державної міграційної служби України

Схожі матеріали