Українська поліція обговорила з колегами з Великобританії шляхи реформування кримінального блоку Нацполіції (ФОТО)

clock
05.04.2017 12:14

Про співпрацю правоохоронців двох країн йшлося сьогодні, 5 квітня, під час зустрічі Голови Національної поліції України Сергія Князєва з Надзвичайним та Повноважним Послом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Джудіт Гоф, а також представником Національного кримінального агентства при посольстві.

Під час зустрічі з іноземними колегами Голова Національної поліції України Сергій Князєв зазначив, що реформа поліції триває і акценти роботи поліцейських змінилися. Наразі стотисячна армія правоохоронців працює, в першу чергу, для людей.  Це стосується розкриття таких злочинів, як розбійні напади, вбивства тощо.

«І ми вже маємо позитивні зрушення. За перший квартал цього року ріст більшості видів кримінальних правопорушень зупинився. Крім того, збільшилась кількість направлених до суду кримінальних проваджень. А це дає змогу виграти час та паралельно з проведенням реформ кримінального блоку вести ефективну боротьбу зі злочинністю», – наголосив Сергій Князєв.

Очільник Національної поліції повідомив, що реформа в роботі  оперативників, слідчих, експертів проводиться поступово. 

«Ми вивчаємо досвід наших іноземних колег. Систематичний аналіз дає змогу визначитися, що нам допоможе в роботі, а що, можливо, вже й застаріло», – сказав Сергій Князєв.

Надзвичайний та Повноважний Посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Джудіт Гоф зазначила, що впевнена у тому, що Україна гідно проведе Євробачення-2017. Крім того, Джудіт Гоф зазначила, що Україна і Великобританія залишатимуться партнерами.

«Відносини України та Великобританії наразі зовсім інші. Ми зараз є партнерами, якими раніше не були», – підкреслила закордонний дипломат. 

Офіцер зв’язку Національного кримінального агентства при Посольстві Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Патрік Торкінгтон відзначив відчутні зрушення в реформуванні підрозділів української поліції.

«Я знаю про ті зміни, про ті реформи, які відбуваються в Нацполіції України, про створення нової патрульної поліції та інше.  Ми пропонуємо свою допомогу у розслідуванні кримінальних справ, боротьбі з організованою злочинністю і загалом – в реформуванні  кримінального блоку», – сказав Патрік Торкінгтон. Він додав, що Великобританія має чималий досвід саме в роботі з оперативно-розвідувальною інформацією.

Сторони домовилися про те, що на наступній зустрічі обговорять досвід правоохоронців обох країн у розслідуванні тяжких злочинів.

Департамент комунікації

Національної поліції України

Схожі матеріали