У житловій багатоповерхівці в Сумах стався вибух (ФОТО, ВІДЕО, ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

clock
04.01.2017 06:47

Учора, 3 січня, о 20:41 у десятиповерховому житловому будинку на вул. Металургів, 24 у місті Суми стався вибух. За попередньою інформацією, в квартирі на сьомому поверсі вибухнув побутовий газ без послідуючого горіння. Унаслідок вибуху зруйновані перекриття між шостим і сьомим поверхами та сьомим і восьмим в межах однієї кімнати (близько 20 кв. м.), зруйновані міжкімнатні перегородки та стіни у двох квартирах, пошкоджені вікна з п’ятого по восьмий поверхи. Загалом пошкоджень різного характеру зазнали п’ять квартир.

Оперативна інформація станом на 8:00.

Загинула одна особа – жінка 1952 року народження. Надзвичайники врятували з-під завалів двох громадян 1951 та 58-го років народження, вони госпіталізовані. Загалом за медичною допомогою звернулися 10 осіб (троє з яких діти), восьмеро з них від госпіталізації відмовились.

Проведена евакуація мешканців будинку з їхнім подальшим розселенням. У будинку проживають 432 мешканці, з яких потребували розселення 101 особа: 48 осіб відселено до готелю, решта самостійно переселилися до родичів.

До проведення робіт залучено 212 чоловік та 33 одиниць техніки. Від ДСНС – 138 чоловік особового складу та 17 одиниць техніки. Розгорнутий пересувний пункт обігріву.

На місці події працювали два кінологічні розрахунки Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України. Психологи Управління ДСНС в Сумській області надавали психологічну допомогу мешканцям будинку.

У супроводі працівників ДСНС та Нацполіції було організований доступ власників квартир до своїх помешкань з метою збору необхідних речей, документів.

О 3:10 4 січня завершено опечатування всіх квартир та вхідних дверей до під’їзду, де стався вибух, та забезпечено охорону місця події співробітниками поліції.

О 8:00 4 січня розпочалося засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС для створення передумов для безпечного виконання аварійно-відновлювальних робіт.

На місці події працює оперативна група ДСНС України.

Прес-служба ДСНС України

Схожі матеріали