У столичному метрополітені відбулися навчання рятувальників мобільного центру (ФОТО)

clock
22.11.2016 14:50

З 21 по 24 листопада рятувальники Державного підприємства «Мобільний рятувальний центр» Державної служби надзвичайних ситуацій України беруть участь у планових навчаннях у метрополітені.

На цей раз тренування проводяться на станції метро «Університет» Святошинсько-Броварської лінії Київського метрополітену. Щомісяця на таких навчально-тренувальних зборах відпрацьовується взаємодія рятувальних підрозділів ДСНС України з персоналом метрополітену та інших спеціальних служб, які прибувають на місце події. Важливість цих тренувань очевидна, оскільки тільки за останній місяць підрозділи рятувального центру ДСНС України чотири рази оперативно прибували на реальні, а не тренувальні виклики диспетчерів київських станцій.

Станція «Університет» відноситься до споруд глибокого закладання, тому рятувальникам, під час транспортування постраждалих, іноді доводиться самостійно долати чималі відстані.

За сценарієм навчань, за викликом оперативного чергового станції, до місця аварії був відправлений склад чергової зміни Мобільного рятувального центру з необхідним обладнанням. Одночасно з ними прибули підрозділи ГУ ДСНС України в. Києві та представники воєнізованої охорони метрополітену. За легендою, пожежа виникла в четвертому вагоні поїзда, що прибуває. В результаті пожежі у вагоні, кілька пасажирів отримали опіки, а в тисняві, що утворилася через паніку, один пасажир отримав серйозні пошкодження і потребував термінової госпіталізації.

Після прибуття на місце події пожежники приступили до гасіння пожежі. Працівники служби воєнізованої охорони метрополітену розгорнули обладнання штабу аварійно-рятувальних робіт. Всі служби спрацювали злагоджено та оперативно.

Крім того, з 16 по 24 листопада в столичній Пущі Водиці на базі санаторію МВС України в рамках програми «Наука заради миру і безпеки» проводяться заходи з підготовки тренерів-парамедиків. Це перший етап відбору кандидатів для подальшого навчання в Румунії. Сорок учасників навчань протягом тижня повинні отримати початкову кваліфікацію парамедиків. Після завершення їх стажування і проведення тестування румунські колеги відберуть 13 найкращих претендентів, яких запросять на подальше навчання до своєї країни. Румунія вже давно стала членом Організації Північноатлантичного договору і набула чималого досвіду в організації подібних заходів.

За матеріалами прес-служби ДСНС України

Схожі матеріали