У поліції завершено службове розслідування подій в Олевську

clock
24.01.2017 15:44

До дисциплінарної відповідальності притягнуто 12 працівників поліції Житомирщини. Про це йшлося сьогодні, 24 січня, під час відеоселекторної наради за участю керівництва Нацполіції та її територіальних підрозділів.

Обставини події, що мала місце 16 січня в райцентрі Олевськ на Житомирщині, вивчала робоча група апарату Нацполіції. До її складу увійшли найбільш досвідчені працівники трьох департаментів: карного розшуку, кадрового забезпечення, а також організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування. 

У результаті проведеної перевірки робочою групою з’ясовано передумови виникнення надзвичайної події. Ними стали неналежна організація службової діяльності поліцейських, відсутність контролю керівництва відділення, а також окремих керівників апарату обласної поліції.

За результатами службового розслідування до дисциплінарної відповідальності притягнуто 12 поліцейських. Двох з них – начальника відділення поліції та керівника одного з його підрозділів – звільнено зі служби в поліції. Заступника начальника Олевського відділення звільнено з посади.

Крім того, двох працівників попереджено про неповну посадову відповідність, п’ятьом – оголошено суворі догани. Ще двом керівникам структурних підрозділів обласної поліції оголошено догани.

Нагадаємо, вчора помер ще один потерпілий від стрілянини в Олевську. П'ятьом учасникам цієї події вже обрано міру запобіжного заходу: четверо – під вартою, ще один чоловік перебуває під домашнім арештом.

Департамент комунікації

Національної поліції України

Схожі матеріали