«У начальників поліції областей є півтора місяці на покращення криміногенної обстановки», – Хатія Деканоідзе (ФОТО, ВІДЕО)

clock
01.11.2016 13:01

Голова Національної поліції попередила начальників обласних управлінь поліції про притягнення до відповідальності за відсутність результатів у роботі – аж до клопотання перед міністром внутрішніх справ про звільнення з посад. Про це вона заявила сьогодні, 1 листопада, під час відеоселекторної наради з участю заступника глави МВС України Сергія Ярового.

Хатія Деканоідзе зазначила, що в Україні розпочинається комплексне оперативно-профілактичне відпрацювання. Через півтора місяця, коли завершиться всеукраїнське відпрацювання, дадуть оцінку роботі кожного начальника обласної поліції, оскільки саме вони відповідають за стан криміногенної ситуації на обслуговуваній території. У разі відсутності результатів Голова Національної поліції України має намір клопотати перед міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим про звільнення таких начальників із займаних посад.

«Крісла, на яких ми сидимо – не вічні. Нас усіх оцінюватимуть за результатами роботи. Ви як головні представники поліції на місцях повинні бути відповідальними і за розкриття, і за залучення нових людей до Національної поліції, і за їх відбір», – підкреслила Хатія Деканоідзе.

Вона також поставила перед керівниками територіальних управлінь поліції вимогу про комплектування найбільш важливих поліцейських служб, зокрема – служби дільничних офіцерів поліції. Проблема некомплекту у цьому підрозділі особливо актуальна для невеликих міст і сільської місцевості.

«Якщо ви вважаєте, що нові люди, нові дільничні приходитимуть на службу без вашої участі у процесі, то ви дуже помиляєтеся. Люди так не приходять. Ви повинні їздити селами, розмовляти з людьми, з молоддю. У нас повинен бути безперервний процес добору», – наголосила глава Національної поліції України.

Нагадаємо, на засіданні колегії МВС України з участю Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, глава Національної поліції України Хатія Деканоідзе повідомила, що введення в дію Call-центру в поліції дало можливість реєструвати майже 100% звернень громадян.

 

Департамент комунікації

Національної поліції України

Схожі матеріали