У Тернополі запрацює робоча група з питань співпраці громадськості з силовими структурами при МВС (ФОТО)

clock
11.10.2016 15:24

У Тернополі відбулася зустріч представників МВС з громадськими активістами. У заході взяли участь радник міністра внутрішніх справ України, голова Громадської ради при МВС Володимир Мартиненко, начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол, інші.

Тернопільщина - це 11 область, де проходить зустріч з представниками громадського активу області, на черзі - Чернівці, Івано-Франківськ та інші регіони.

Учасники обговорили подальшу співпрацю громадськості з підрозділами силових структур, які знаходяться в підпорядкуванні Міністерства внутрішніх справ.

«Ми намагаємося знайти відповіді на питання, які є у громадськості щодо роботи правоохоронного відомства. Ми хочемо знати думку людей про нововведення, які плануються у Міністерстві, про хід реформ, про роботу того чи іншого підрозділу, який підпорядковується МВС», - наголосив Володимир Мартиненко.

На сьогодні нормативно-правова база не передбачає створення в обласних управліннях органів державної ради будь-яких громадських рад, тому один з виходів із такої ситуації - це створення робочої групи, до якої можуть увійти всі бажаючі. До її компетенції входитиме обговорення нагальних питань на місцях.

«Ця робоча група входитиме до структури громадської ради при МВС і в областях буде співпрацювати з усіма управліннями», - підкреслив очільник Громадської Ради.

В країні за період реорганізації та проведення атестації по областях звільнилося від 6 до 30 відсотків особового складу, тому сьогодні залишається недоукомплектованість територіальних підрозділів Нацполіції фахівцями.

Наразі в Тернопільській області не вистачає близько п'ятисот атестованих фахівців з різних напрямків.

«Ми місяць тому вже оголосили про набір 37 слідчих, зарплата яких буде майже 10 тисяч гривень. Заявки подало близько 280 осіб. Усі вони проходитимуть конкурсний відбір, тестування, медогляд, 5 місяців навчань», - наголосив начальник ГУНП області Олександр Богомол.

Аби укомплектувати підрозділи, Міністерство внутрішніх справ затвердить постійний штат, що дасть змогу оголосити конкурси та добрати фахівців.

За матеріалами сектору комунікації ГУНП Тернопільської області

Схожі матеріали