У Нацгвардії визначили кращих у практичній і прикладній стрільбі з автомата та пістолета

clock
17.05.2019 12:25

Упродовж двох днів на загальновійськовому полігоні Міжнародного центру НГУ, що на Київщині, гвардійці змагались за звання кращих стрільців із автомата, пістолета та з практичної стрільби.

17 команд із різних частин Національної гвардії України демонстрували свою майстерність у шести вправах із прикладної та практичної стрільби з бойової зброї.

Другого дня умови виконання вправ були ускладнені фізичним навантаженням: швидким пересуванням на рубіж стрільби, перенесенням умовних поранених і ящиків із боєприпасами, подоланням полоси перешкод, метанням гранати на влучність і збільшенням відстані до цілі.

«Умови виконання вправ повинні бути максимально наближені до бойових. Витривалість, швидкість, фізична загартованість, психологічна стійкість, влучність – ось якості, які необхідні сьогодні нацгвардійцям під час виконання службово-бойових завдань», - зазначив головний суддя чемпіонату - начальник відділу фізичної підготовки і спорту ГУ НГУ полковник Сергій Лещеня.

У запеклій боротьбі були визначені кращі стрільці з прикладної та практичної стрільби у Нацгвардії. Урочисте нагородження переможців чемпіонату провів начальник управління бойового забезпечення ГУ НГУ генерал-майор Віктор Ганущак.

 «Під час проведення таких змагань відточується майстерність і професіоналізм, проходить обмін бойовим досвідом, що був набутий під час виконання завдань в ООС. Сьогодні ви продемонстрували свою готовність до захисту Батьківщини і я дякую вам за це», - сказав він у своїй промові.

Переможцями чемпіонату стали:

У особистій першості:

«Кращий стрілець з пістолета» - солдат Бідняк Іван Олександрович Центральне ОТО;

«Кращий стрілець з автомата» - солдат Погорєлко Олексій Юрійович Центральне ОТО;

«Кращий стрілець з практичної стрільби» - лейтенант Клименко Артем Сергійович в/ч 3018.

 

Серед команд III-місце заняла команда Південного ОТО, II-місце - Західне ОТО, I-місце - Центральне ОТО

Серед команд військових частин прямого підпорядкування III-місце - в/ч 3018, II-місце - в/ч  2260, I-місце - в/ч  3021

Серед команд III групи – III-місце завоювала команда в/ч 3041, II-місце - в/ч 3044, I-місце - в/ч 3043.

 

Всім переможцям змагань вручено кубки, грамоти та пам’ятні статуетки. А від почесних гостей чемпіонату: Олега Петрова, Олександра Бойка, Кирила Хохленкова, Діани Макарової та Юлії Кононенко ще й сучасне військове спорядження.

Своїми враженнями про участь у змаганнях поділився переможець в номінації «Кращий стрілець з пістолета» Іван Бідняк: «Змагання пройшли на дуже високому рівні, учасники пройшли важкий відбір. Серед них багато хто має значні спортивні досягнення у стрільбі. Мене і досі переповнюють емоції. Дуже хвилююче, але в той же час приємно було отримувати нагороди». Із завершенням чемпіонату гвардійців привітали артисти Академічного ансамблю пісні й танцю НГУ Заслужені артисти України Олексій Похвала, Ванда Дріневська та Юлія Мартинова-Любецька.

 

Відділення інформації та комунікації Міжнародного центру НГУ, фото Віктора Воскобоєва

 

 

Схожі матеріали