У Міжнародному центрі Нацгвардії новобранці склали Військову присягу на вірність українському народові

clock
31.10.2020 12:58

25 юнаків, які місяць тому прибули до військової частини в одностроях НГУ, сьогодні стали повноправними членами військового колективу. 

Військовий ритуал попри погодні умови, сильний дощ, відбувався у приміщенні і першим молодих гвардійців привітав з незабутньою подією у їх житті заступник начальника Міжнародного центру по роботі з особовим складом полковник Максим Барилко, зокрема він зазначив у своїй промові: 

«За час строкової служби ви не лише пройдете військовий вишкіл та оволодієте військовими науками, а й станете справжніми чоловіками. Будьте гідними козацької слави та пам’яті тих українських героїв, що склали своє життя за волю та незалежність України. Щиро бажаю вам та вашим родинам міцного здоров’я, мужності, витримки та терпіння».

Багатьом із молодих воїнів, ще не виповнилось і 20-ти років, але за власним бажанням вони пішли на службу і обрали саме Національну гвардію України.

Іван Сікора, 19 років, призвався з м. Києва: «До служби я працював інструктором у «мотузковому» парку, займався спортом, мріяв перевірити себе в екстремальних умовах. За порадою товаришів попросився до Нацгвардії і не жалкую про це», - каже молодий гвардієць.

Денис Чалапчій, 19 років, призвався з Кіровоградщини: «Мені було 18 років, коли я вирішив піти на службу і хоч мене відмовляли я не змінив своє рішення. З усіх силових структур я вибрав службу у Нацгвардії і горжусь тим, що буду разом з товаришами служити саме тут у Міжнародному центрі НГУ», - поділився своїми думками молодий воїн.

Іван Савельєв, 19 років, призвався з м. Кропивницького: «Я люблю свою Батьківщину, батьків і не вагався йти на строкову службу. За цей час хочу  навчитись військовій справі, стати справжнім захисником України», - ствердив гвардієць.

Військовий капелан Міжнародного центру отець Григорій Березюк побажав доброї служби та освятив молодих воїнів, а всіх присутніх привітав піснею старший солдат Роман Іванюк.

Схожі матеріали