У Міжнародному центрі НГУ продовжується співпраця з операцією «UNIFIER» ЗС Канади

clock
26.01.2021 14:25

З початком нового навчального модулю у Міжнародному центрі Нацгвардії, що на Київщині, відбувається активна співпраця з представниками Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні.

Група канадських інструкторів «Старе», яка на постійній основі перебуває у Центрі долучилась до підготовки навчальної роти позначення дій противника та інструкторів Навчального центру підготовки підрозділів оперативного призначення.

Доречно сказати, що рота «OPFOR» Міжнародного центру – єдиний штатний підрозділ у Національній гвардії Україні призначений для позначення дій противника під час проведення колективної підготовки. Бійці цього підрозділу повинні мати досконалі навички в бойовій підготовці та впевнено володіти знаннями з військових дисциплін, переймаючи передовий досвід світових армій.

З цією метою гвардійці підрозділу опановують програму підготовки, що створена спільно з канадськими колегами, а ті в свою чергу надають активну дорадчу допомогу у її проведенні.

«Особовий склад роти змінюється, що півроку, тому навчання інтенсивне та відбувається постійно. Адже при прибутті підрозділу оперативного призначення на підготовку головна увага зосереджується на ньому. Всі бійці роти мають добру фізичну підготовку та високі морально-ділові якості, а також вмотивованість до служби», - розповів про своїх підлеглих тимчасово виконуючий обов’язки начальника Навчального центру підготовки підрозділів підполковник Сергій Прутяний.

Також канадські колеги у форматі професійної підготовки провели заняття з інструкторами та командирами підрозділів Міжнародного центру за напрямком ОСТ (спостерігач, контролер, тренер), під час яких відбувся обмін досвідом щодо процесу оцінювання підготовки військовослужбовців та підрозділів НГУ, що використовується в системі підготовки військовослужбовців країн НАТО.

 

Відділення інформації та комунікації Міжнародного центру НГУ

Схожі матеріали