У Мінську зустрічалися Головні прикордонні уповноважені України та Білорусі

clock
15.12.2016 07:00

Вчора в Мінську відбулася зустріч Головних прикордонних уповноважених України та Республіки Білорусь Віктора Назаренка і Леоніда Мальцева.

Сторони обговорили обстановку на українсько-білоруському державному кордоні, стан його охорони та рівень взаємодії прикордонно-представницьких апаратів.

Оцінюючи результати охорони державного кордону, Головні прикордонні уповноважені двох країн відзначили, що спільними зусиллями забезпечено належний рівень прикордонної безпеки і цілісність державного кордону.

Віктор Назаренко і Леонід Мальцев констатували, що в умовах незавершеної демаркації українсько-білоруського державного кордону в цілому вдалося узгодити межу охорони кордону та скоординувати дії прикордонних підрозділів України та Білорусі з охорони кордону. Не допущено виникнення жодного інциденту і інших провокаційних дій на державних кордонах.

Білоруська сторона відзначила професійні дії українських прикордонників щодо забезпечення режиму державного кордону під час проведення демаркаційних робіт згідно з Договором між Україною і Республікою Білорусь про державний кордон.

Під час зустрічі було проаналізовано результати сезонного пропуску через державний кордон жителів прикордонних районів для збору дикоросів на території Республіки Білорусь в 2016 році і розглянуті питання організації пропуску в 2017 році.

Також Головні прикордонні уповноважені обговорили стан і перспективи співпраці щодо залучення міжнародної технічної допомоги і визнали ефективної реалізації в Україні та Білорусі спільного проекту міжнародної технічної допомоги «СУРКАП-2». Крім того, вони домовилися про продовження спільної роботи по залученню міжнародної технічної допомоги на облаштування українсько-білоруського кордону в рамках ініціативи ЄС «Східне партнерство» та Програми ЄС з транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна» на 2014-2021 роки.

За результатами зустрічі Головний прикордонний уповноважений України Віктор Назаренко висловив упевненість, що результати спільної роботи, а також досягнуті домовленості дозволять забезпечити якісно новий рівень взаємодії на основі взаємних інтересів двох держав, а також підтвердив відкритість української сторони до діалогу щодо вдосконалення взаємодії, а також пошуку нових форм співпраці.

Прес-служба АДПС України

Схожі матеріали