У МВС впровадять новий проект з верховенства права (ФОТО)

clock
17.02.2017 18:10

Про це йшлося сьогодні, 17 лютого, під час зустрічі міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з європейськими партнерами.

У заході взяли участь голова Консультативної місії ЄС в Україні Кястутіс Ланчінскас, голова операційного департаменту Місії Удо Моллер,  Голова операційного відділу «Належне врядування і верховенство права» Представництва ЄС в Україні Мартін Клауке, представники проектного офісу ООН.

Проект «ПРАВО»,  розрахований на три роки, спрямований на підтримку верховенства права в Україні.

«Перший компонент – підтримка реформи юстиції і правосуддя, другий – підтримка правоохоронних органів», - зазначив Мартін Клауке.

Він додав, що бюджет на підтримку правоохоронних органів з акцентом на МВС та Національну поліцію складає 36 млн. євро.

Своєю чергою Арсен Аваков, розповів європейським партнерам, як функціонує міністерства як координатор підвідомчих органів та окреслив пріоритети розвитку кожного відомства.

«Однією із глобальних задач міністерства є побудова такої системи управління, яка буде працювати в умовах зміни менеджменту», - зазначив очільник МВС.

За результатами зустрічі сторони визначили пріоритетні напрямки подальшого співробітництва з ЄС в рамках нового проекту. Зокрема, підтримка спроможності поліції щодо забезпечення громадського порядку, налагодження взаємодії  поліції з громадами, реформа кримінального блоку, а також реалізація концепції інформатизації, яка передбачає тотальну інтеграцію банків даних та забезпечення ефективного функціонування  інформаційно-аналітичної системи.

У рамках проекту буде надана матеріально-технічна підтримка упровадження груп реагування патрульної поліції та забезпечено функціонування аналітичного центру  управління поліцейськими силами.

«Наша задача – забезпечити ефективну комунікацію з громадами. Однак, Community policing – набагато ширше поняття. Це реальна демонстрація довіри населення», - зауважив Арсен Аваков, підкресливши  роль Національної гвардії, яка взаємодії з населенням в особливо складних ситуаціях.

Міністр також подякував Консультативній місії ЄС за сприяння реалізації шведського проекту «Підтримка Національної Поліції України  у сфері громадського порядку та розвитку поліції у регіонах», та запевнив, що новий проект ні за яких обставин не дублюватиме зусилля партнерів, а стане його логічним продовженням і доповненням.

Арсен Аваков запевнив європейських партнерів, що процеси реформування МВС і Національної поліції мають повну підтримку Уряду і Парламенту.

«Ми готові сбалансувати наш бюджет з можливостями донорів задля досягнення позитивного і довготривалого результату. Дуже важливо, щоб в результаті ми отримали не короткострокову позитивну картину перетворень, а змогли утримати цей прогрес у довгостроковій перспективі», - наголосив міністр внутрішніх справ.

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали