У МВС відбулася чергова зустріч з експертами Консультативної місії ЄС в Україні(EUAM) з дотримання прав людини (ФОТО)

clock
01.03.2017 10:23

28 лютого в МВС відбулася чергова робоча зустріч заступника міністра Тетяни Ковальчук та заступника директора Департаменту організаційно-апаратної роботи Ірини Губенко з представниками Консультативної місії ЄС в Україні, які спеціалізуються на дотриманні прав людини.

Серед експертів Місії були присутні: Керівник Компоненту з стратегії реформи сектору цивільної безпеки Брайан Річард, Головний радник з питань належного врядування Лайді Сурва, Радник з питань прав людини та меншин Ула Куарнстром та спеціаліст з питань належного врядування Євген Килимник.

В рамках продовження попередніх зустрічей сторони обговорили етапи подальшого реформування МВС, зокрема, детально зосередились на питанні  дотримання прав людини, їх захисті, а також попередженні правопорушень у цій сфері в межах компетенції МВС.

Було обговорено координацію та шляхи взаємодії Місії та МВС в процесі реформування в сфері дотримання прав людини. Міністерство заручилося постійною експертною підтримкою Консультативної місії ЄС в Україні щодо вирішення даного питання.

Експерти EUAM надали свої рекомендації щодо реалізації зазначених положень та висловили схвальні відгуки стосовно процесу реформування в МВС. 

Тетяна Ковальчук висловила своє бачення щодо вдосконалення механізмів імплементації міжнародних зобов’язань України у сфері дотримання прав людини та підкреслила, що експертна підтримка Консультативної місії ЄС в Україні є для МВС надзвичайно ефективною.

 

Департамент комунікації МВС України

фото Андрія Новицького

Схожі матеріали