У МВС створено Управління моніторингу дотримання прав людини

clock
23.05.2017 15:04

Сьогодні в МВС заступник міністра Тетяна Ковальчук провела робочу зустріч з представниками Консультативної місії Європейського Союзу в Україні  головним радником з питань належного врядування Лайді Сурва, головним радником з питань управління кадровими ресурсами Крістіною Мюлер, радником з питань з прав людини та меншин Ула Куарнтром та експертом відділу адміністрування Консультативної місії ЄС в Україні Євгеном Килимником.

Основною темою зустрічі було обговорення питання дотримання прав людини у правоохоронній діяльності. Заступник Міністра поінформувала міжнародних експертів про те, що у  структурі Міністерства внутрішніх справ створено Управління моніторингу дотримання прав людини. Завданням цього підрозділу є моніторинг, вивчення та аналіз проблемних питань, пов’язаних з  порушенням прав людини в діяльності МВС і  центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра внутрішніх справ України, відповідно до міжнародних стандартів у галузі правоохоронної діяльності.

Тетяна Ковальчук зазначила, що створення такого підрозділу є надзвичайно актуальним, оскільки дотримання прав людини є пріоритетом розвитку сучасного демократичного суспільства.

Представники КМЄС підтримали МВС в даному напрямі та запропонували експертну підтримку на етапі визначення пріоритетних напрямків діяльності підрозділу, розроблення кваліфікаційних вимог до кандидатів на посади в підрозділ та механізмів налагодження комунікації в межах відомства та поза ним.

Заступник Міністра подякувала експертам та наголосила, що підтримка Консультативної місії ЄС в Україні в процесі реформ, які наразі відбуваються у відомстві, є надзвичайно ефективною.

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія Новицького

Схожі матеріали