У МВС отримали нову медичну техніку від Посольства Мальтійського Ордену в Україні (ФОТО)

clock
03.10.2017 15:21

Медичне устаткування для використання  в новоствореному спеціалізованому відділенні діагностики травмованих та постраждалих передали сьогодні, 3 жовтня, Центральній поліклініці МВС.

У заході взяли участь заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук, Надзвичайний та Повноважний Посол Суверенного Військового Мальтійського Ордену в Україні Антоніо Гадзанті Пульєзе ді Котроне.

Заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук зазначила, що виклики та загрози, які існують в Україні на сьогоднішній день було б важко подолати без підтримки міжнародних партнерів.

«Мальтійські осередки, які діють під егідою вашого Ордену, надають нам гуманітарну розгалужену допомогу не тільки в Києві, а й у інших регіонах нашої країни. Особливо у галузі підтримки внутрішньо переміщених осіб з Криму та Донбасу», ‑ сказала Тетяна Ковальчук.

Заступник міністра наголосила, що вже неодноразово Мальтійський Орден надавав Україні різноманітне медичне обладнання.

Тетяна Ковальчук подякувала представникам Ордену за надану допомогу та висловила сподівання, що двостороннє співробітництво, започатковане минулого року між МВС та Посольством Мальтійського Ордену, буде й надалі розвиватися.

«Сподіваюсь, що ми і надалі будемо продовжувати нашу співпрацю не лише на гуманітарному рівні, а й на політичному», ‑ зазначила вона.

Надзвичайний та Повноважний Посол Суверенного Військового Мальтійського Ордену в Україні Антоніо Гадзанті зазначив, що діяльність Ордену в Україні почалася в 1991 році. І зараз вони планують розширити межі діяльності.

«З початком АТО ми намагаємося поширити свою діяльність на схід вашої країни. Саме зараз ми працюємо над відкриттям сімох центрів психофізичної реабілітації», ‑ зазначив Антоніо Гадзанті.

Нагадаємо, що Мальтійська служба допомоги передає та допомагає у встановлені мобільних мультифункціональних польових кухонь для постраждалого населення на Сході України, залучається до створення центрів соціальної реабілітації воїнів АТО та внутрішньо переміщених осіб.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали