У МВС обговорили загрози радіаційного, хімічного та біологічного характеру (ФОТО)

clock
29.09.2017 14:02

Сьогодні, 29 вересня, у Міністерстві внутрішніх справ відбулася робоча зустріч за участю Посла Фінляндії в Україні пана Юха Віртанена та фінськими спеціалістами з питань реагування на загрози радіаційного, хімічного та біологічного (РХБ) характеру.

Представники Міністерства, Нацполіції, Нацгвардії та їхні фінські колеги обмінялися думками і досвідом функціонування національних систем реагування на РХБ загрози, обговорили окремі аспекти міжнародного співробітництва, участь фінських колег в міжнародних організаціях, на кшталт NORDEFCO, а також наближення до стандартів НАТО у діяльності зазначених підрозділів.

Представники компанії ENVIRONICS, яка тісно співпрацює з урядом Фінляндії, презентували свої досягнення  у виробництві відповідних засобів та спецобладнання. Йшлося про успішну динаміку співробітництва компанії з Державною прикордонною службою та Національною гвардією України в умовах існуючих загроз гібридного характеру.

Представник Міністерства оборони Фінляндії детально розповів про механізми задіяння спецпідрозділів фінських збройних сил у сфері протидії РХБЯ, реагування на кризові ситуації, що можуть виникати в результаті техногенних аварій, терористичних актів, а також бойових дій.

Окремо було акцентовано увагу на існуючій практиці взаємодії спеціалізованих РХБ підрозділів збройних сил Фінляндії з органами цивільної адміністрації, поліції та рятувальних служб, включаючи широко розвинену у Фінляндії мережу добровільних пожежно-рятувальних дружин, у разі необхідності реагування.

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія Новицького

Схожі матеріали