У МВС обговорили виклики у сфері кібербезпеки (ФОТО)

clock
27.09.2017 15:00

Сьогодні, 27 вересня, у міністерстві внутрішніх справ відбулася зустріч з експертами оціночної місії Європейського Союзу з питань розвитку електронного врядування у світлі Стратегії реформи державного управління та проблем  кібербезпеки.

У зустрічі взяли  участь експерти місії ЄС у сфері електронного врядування Івар Юнг та Віктор Климончук, а також співробітник Представництва ЄС, який опікується проектами  за напрямком «Юстиція та внутрішні справи», Марко Ферраро.

З української сторони у зустрічі взяли участь представники департаменту інформаційних технологій, департаменту міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МВС, головного сервісного центру МВС, Національної поліції України, ДМС та ДПСУ.

Представники МВС поінформували європейську сторону про актуальний стан та хід реалізації завдань щодо розвитку електронного врядування, надання послуг населенню, розбудови відомчих інформаційних ресурсів в рамках Стратегії розвитку МВС, а також обговорили питання кібербезпеки.

Європейська сторона представила завдання своєї місії у перспективі одного року, визначила головні компоненти для вивчення та оцінки з метою оптимізації фінансування проектів розвитку для системи МВС, що стосуються електронного врядування та кібербезпеки.

Сторони звернули увагу на важливість удосконалення міжвідомчої взаємодії у роботі реєстрів, розвитку електронного документообігу, надання якісних електронних послуг населенню. За ініціативою української сторони, досягнуто домовленості про співпрацю  у сфері запровадження електронних послуг та підвищення рівня кібербезпеки, зокрема  щодо проведення консультацій, надання експертної оцінки проектів та практичної допомоги в їх реалізації.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали