У МВС обговорили проект Постанови Кабінету Міністрів України про охорону об’єктів державної власності (ФОТО)

clock
17.02.2017 14:29

Проект Постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження категорій об’єктів державної форми власності та сфер державного регулювання, які підлягають охороні органами поліції охорони на договірних засадах" обговорили сьогодні, 17 лютого, на засіданні круглого столу в Міністерстві внутрішніх справ України.

У засіданні, яке відбувалось під головуванням голови Громадської ради при МВС України Володимира Мартиненка приймали участь начальник Департаменту поліції охорони Нацполіції Сергій Будник, представники Антимонопольного комітету України, громадської ради при Державній регуляторній службі України, представники суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у галузі надання охоронних послуг та громадськості.

На даний час існує необхідність у визначенні категорій об’єктів, у тому числі особливо важливих, підвищеної небезпеки та стратегічного значення для економіки і безпеки держави, що підлягатимуть обов’язковій охороні органами поліції.

«Ми пропонуємо затвердити категорії об’єктів державної форми власності та сфер державного регулювання, які підлягають охороні органами поліції охорони. Це, зокрема, особливо важливі об’єкти електроенергетики, об’єкти і споруди централізованого питного водопостачання, об’єкти Національного архівного фонду та архівні установи тощо», – зазначив начальник Департаменту поліції охорони Нацполіції  Сергій Будник.

За його словами, перевагами прийняття регуляторного акта стане затвердження порядку забезпечення охорони поліцією об’єктів та методики формування ціни на послуги, які надаються органами поліції охорони.

Голова Громадської ради При МВС України Володимир Мартиненко, зазначив,. що  проект Постанови також було направлено  на розгляд громадськості до областей для обговорення. У 21 регіоні створено Робочі групи  по співпраці і взаємодії громадськості з органами, що координуються міністром внутрішніх справ.

«Сьогодні ми почали процедуру громадського обговорення проекту Постанови КМУ, яке має проходити не менше 15 днів. Запрошую усіх представників громадськості до роботи. У результаті ми повинні отримати якісний  документ, який урегулює всі питання охорони об’єктів державної власності», – відмітив Володимир Мартиненко.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали