У МВС обговорили перспективи розвитку та поширення проекту мобільного додатку «Моя поліція» (ФОТО, ПРЕЗЕНТАЦІЯ)

clock
05.04.2017 14:44

5 квітня у МВС під головуванням заступника міністра внутрішніх справ Тетяни Ковальчук пройшло засідання робочої групи з реалізації ІТ-проекту «Моя поліція», яку було створено за спільною ініціативою громадськості, МВС та Національної поліції та затверджено наказом міністра.

У зустрічі також взяли участь заступники глави Нацполіції Олександр Фацевич та Костянтин Бушуєв, представники структурних підрозділів МВС та Національної поліції, розробники мобільного додатку «Моя поліція», представники Корпорації «Ноосфера Венчурес ЮЕСЕЙ Інк», ГО «Асоціація Ноосфера», ГО «Національна Платформа Безпеки Руху»та ГО «Безпека та взаємодія в Україні».

Зазначений проект-додаток для смартфонів, який реалізується спільно з громадськістю, спрямований на задоволення потреб населення й підвищення результативності та ефективності виконання поліцією покладених на неї завдань із застосуванням сучасних методів, новітніх технологій – програмний продукт-сервіс.

Додаток створено минулоріч українськими інженерами тренувального табору Noosphere Engineering School та запропоновано керівництву МВС та Національної поліції як українську інновацію у сфері «Digital police».

Сьогодні «Моя поліція» у тестовому режимі працює лише у м. Дніпро, проте цей проект вже продемонстрував себе як перспективний. 

Зараз у додатку доступні шість функцій: кнопка екстреної допомоги «SOS», інструкція спілкування з поліцейськими, можливість оцінювати роботу поліцейських, функція «Активний свідок», що дозволяє громадянам надсилати до поліції зафіксовані факти правопорушень, мапа відділень поліції та швидкої допомоги, а також актуальні новини поліції регіону та країни.

«Для МВС пріоритетом є створення для суспільства дійсно безпечного середовища, життєстійкого до кримінальних проявів. Тому вкрай необхідним є побудова комунікаційної платформи задля взаємодії органів правопорядку та суспільства. Запровадження такої технології надасть можливість зменшити рівень бюрократії та забезпечити оперативний зворотній зв’язок між поліцією та громадянином, отримати думку громади від першоджерела. Саме тому ми зацікавлені у його поширенні всією країною. Наразі розглядаються можливості запуску додатку у тестовому режимі у інших регіонах», – підкреслила заступник глави МВС Тетяна Ковальчук.

Під час зустрічі були обговорені проблеми у роботі мобільного додатку та шляхи їх подолання. Однією з них є процес реєстрації викликів, здійснених через кнопку «SOS», а саме час, витрачений на їх документування.

«Швидкість реакції поліції на виклики є важливим фактором у роботі Національної поліції. Безпека громадян та їх життя – є найціннішим. Тому ми маємо докласти максимум зусиль, щоб впоратися з цією проблемою», – зазначив заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич.

Іншою проблемою, на яку звернули увагу всі учасники зустрічі, – є питання верифікування повідомлень, що надходять через додаток до органів поліції та пошук технічних рішень для можливості запобігти зловживанням з боку несвідомих громадян (надання завідомо недостовірної інформації, хуліганські дії, спам).

Представники громадськості зазначили, що подібне починання сьогодні є вкрай важливим. Активісти заявили, що прикладуть максимум зусиль та зроблять усе можливе аби донести до суспільства меседж, що «Кожен може бути корисним у створенні безпечного суспільства», «Ефективна реформа правоохоронних органів можлива тільки за участю самої громади».

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія Новицького

 

Схожі матеріали