У Львові відбулось 20-те засідання українсько-польської Прикордонної комісії (ФОТО)

clock
25.02.2017 13:05

У роботі комісії, діяльність якої забезпечують керівники прикордонних відомств України і Польщі, взяли участь експерти Міністерства закордонних справ, Міністерства оборони, Міністерства юстиції, а також представники Державного агентства водних ресурсів України.

Протягом трьох днів українська і польська делегації за підтримки Львівської облдержадміністрації провели чергове засідання Прикордонної комісії. Основним питанням порядку денного було обговорення та затвердження принципів проведення чергового спільного контролю проходження лінії українсько-польського державного кордону, початок якого було погоджено головними прикордонними уповноваженими сторін у 2016 році.

Крім того, учасники засідання підбили підсумки роботи у минулому році, обговорили стан утримання спільного кордону, питання забезпечення стабільного проходження кордону на прикордонних водах та спланували свою роботу на 2017 рік.

Під час роботи сторони підкреслили, що співпраця України і Польщі є ефективною, динамічною та різносторонньою, зокрема й у напрямі надійності кордонів. І саме цей напрям взаємодії є однією з найважливіших складових взаємної безпеки, європейської інтеграції України, а також розвитку транскордонного співробітництва.

Прес-служба АДПС Україна

Схожі матеріали