У Києві за фактом подій у Святошинському районному суді розпочато кримінальне провадження

clock
24.10.2017 07:37

Дії активістів, які забарикадувалися і пошкодили майно у залі засідань, кваліфікують за ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. За медичною допомогою ніхто не звертався.

Уночі активісти, які відмовилися покидати зал засідань, де обирали міру запобіжного заходу Миколі Коханівському, під час спроби вивести і посадити його в автозак почали застосовувати у бік правоохоронців сльозогінний газ, кидати вибухові пакети та меблі. У відповідь поліцейські теж застосували газ дратівливої дії. Після цього вибили вікна у приміщенні і таким чином потрапили у внутрішній двір.

«Зараз ситуація під судом спокійна. Поліція забезпечує там порядок: ми унеможливили варіант вивезення підсудного і його можливої втечі з-під варти», – зазначив начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

За його словами, слідчо-оперативна група Шевченківського управління поліції продовжує документувати наслідки нічного погрому, за фактом якого розпочато кримінальне провадження за ст. 194 Кримінального кодексу України (Умисне знищення або пошкодження майна).

Відділ комунікації поліції Києва

Схожі матеріали