Арсен Аваков: У Києві розпочав роботу оновлений відділ водної поліції (ФОТО, ВІДЕО)

clock
19.05.2017 09:32

Сьогодні, 19 травня, у столиці відбулась презентація оновленого підрозділу водної поліції ГУНП у м. Києві та його взаємодії зі спеціальним підрозділом КОРД під час знешкодження умовних терористів і визволення заручників на теплоході. На заході були присутні Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, голова Національної поліції України Сергій Князєв.

 

Під час відкриття Володимир Гройсман вкотре підкреслив, що на долю сучасних українських поліцейських випала нелегка місія – відповідати за безпеку громадян у період реформ. «Дуже важливо, щоби українські громадяни відчували себе в повній безпеці. Щоб ні на землі, ні на воді жоден злочинець не зміг знайти собі місця. Це ваш обов’язок, і це те, з чим ви маєте впоратися», – звернувся глава Уряду до працівників водного підрозділу київської поліції і побажав їм успіхів у роботі.

«Територія обслуговування столичної водної поліції – 1,6 тис. кв. км акваторії річки Дніпро і Канівського водосховища, 43 кілометри берега в межах Києва», – повідомив Арсен Аваков. За його словами, оновлений поліцейський підрозділ має забезпечити патрулювання, припинення правопорушень та профілактичну роботу з відпочивальниками на річці. Також серед завдань водної поліції ефективна співпраця з рибінспекцією, боротьба з браконьєрством і незаконним виловом риби; взаємодія з екологами та забезпечення збереження устаткування пляжів і зон відпочинку.

Як повідомив голова НПУ Сергій Князєв, триває започатковане у м. Сарни відкриття оновлених підрозділів Національної поліції. «Сьогодні ми відкриваємо наступний підрозділ – у Києві. Відділ водної поліції буде виконувати специфічну роботу, яка дуже важлива для жителів міста, адже за тиждень розпочнеться літній сезон: громадяни будуть у прибережній зоні. І хочу запевнити, що на цій ділянці не буде питань до правоохоронців, а тільки позитивні відгуки», – підкреслив очільник Нацполіції.

Також глава МВС Арсен Аваков повідомив, що столична водна поліція буде використовувати оновлені катери, кількість ще збільшуватиметься до необхідної, оновлену систему моніторингу акваторії за рахунок дронів і зведеної системи моніторингу поліцейських сил Києва.

Сьогодні під час навчань було продемонстровано ефективну взаємодію водної поліції і спецпідрозділу КОРД, в операції був задіяний поліцейський вертоліт. Поліцейські відпрацювали реакцію поліцейських підрозділів на захоплення терористами-зловмисниками прогулянкового катера. Арсен Аваков відзначив злагодженість дій поліцейських. «У новому підрозділі проведена перепідготовка поліцейських. Працюють, як і кордівці, – відмінно!» – підкреслив міністр внутрішніх справ.

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія Новицького

Схожі матеріали