У Києві розпочала роботу Міжвідомча координаційна рада з питань правосуддя щодо неповнолітніх (ФОТО)

clock
08.06.2017 15:03

Сьогодні, 8 червня, у столиці відбулося установче засідання Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх за участю заступника міністра внутрішніх справ з питань європейської інтеграції Анастасії Дєєвої.

Головна мета засідання, що відбулося за сприяння Міністерства юстиції України, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та громадської організації «Фундація DeJuRе», – презентація та початок діяльності Міжвідомчої координаційної ради як міжінституційної платформи, створеної Кабінетом Міністрів України для системного обговорення та вирішення проблемних питань розвитку правосуддя щодо неповнолітніх, а також прийняття узгоджених рішень щодо забезпечення формування доброзичливого до дитини сектору правосуддя. Участь у засіданні взяли Міністр юстиції України Павло Петренко, голова Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Джованна Барберіс, заступник міністра молоді та спорту Олександр Ярема, перший заступник міністра юстиції Наталя Севостьянова та Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба.

«Інвестуючи в безпеку та захист дітей, ми інвестуємо в безпеку нашої країни, адже працюючи з дітьми ми можемо виховати нову культуру безпеки та правосуддя. Міністерство висловлює повну готовність підтримати проект та активно долучатися до роботи Ради», – відмітила заступник міністра внутрішніх справ Анастасія Дєєва.

Міністр юстиції України Павло Петренко закликав об’єднати зусилля і вже зараз працювати на благо кожної дитини в Україні.

За словами голови представництва ЮНІСЕФ в Україні Джованни Барберіс, ЮНІСЕФ та Уряд України взяли на себе зобов’язання сприяти роботі Координаційної Ради задля просування реформи правосуддя для неповнолітніх. «Ми маємо створити таку систему, в якій захист прав дитини з дотриманням кращих інтересів  є головним пріоритетом», – зазначила пані Барберіс.

Під час установчого засідання була представлена візія та головна мета діяльності Ради – створення системи доброзичливого до дитини правосуддя.

Після офіційного відкриття роботи Ради під час профільних засідань присутні фахівці обговорили пріоритетні напрями та визначили ключові завдання на перше півріччя діяльності.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали